PROJEKT VELEBIT OBJAVIO PROGRAMSKA NAČELA: Ukinuti Srbima zajamčena mjesta u Saboru, izbaciti ZAVNOH iz Ustava!

Web stranica Projekta Velebit je konačno oživjela. Na njoj se nalazi većina odgovora na pitanje “Što je Projekt Velebit?”, koje su nam postavili brojni Hrvati.

Na web stranici se nalaze i Programska načela Projekta Velebit.

Projekt Velebit nije stranka, nego baš kako mu ime kaže, “projekt”, nacionalni projekt koji u cilju ima, uz podršku hrvatskog naroda, izvući Hrvatsku iz ovog blata u kojem je zaglavljena već 20 godina.
Ako bude vaša volja, iz Projekta Velebit će prije idućih izbora niknuti stranka.

Programska Načela
PROJEKT VELEBIT, kao građansku udrugu, utemeljuju hrvatski domoljubi koji se osjećaju pripadnicima hrvatskoga nacionalnoga bića, bez obzira na trenutno mjesto boravka, te bez obzira na trenutni socijalni, politički, religiozni, dobni ili spolni status, zainteresirani za promicanje istinskih humanističkih, nacionalnih i civilizacijskih stečevina i potreba hrvatskog naroda i svih hrvatskih građana, s ciljem promicanja, nacionalne, kulturne, ideološke i gospodarske sigurnosti i slobode.
PROJEKT VELEBIT svoja uvjerenja temelji na sintezi povijesnih, kulturnih i političkih iskustava svih hrvatskih naraštaja, uzimajući je kao polazišnu osnovu za razumijevanje društvenih procesa i potreba hrvatskog naroda, te za pristup suradnji s domaćim i međunarodnim subjektima kada god su u pitanju hrvatski nacionalni interesi, vodeći računa o specifičnom trenutku suvremene hrvatske države, kao jamca nacionalnoga, političkoga, kulturnoga, gospodarskoga i narodnosnog opstanka.

PROJEKT VELEBIT, njegujući tradicionalne hrvatske nacionalne vrijednosti, za poseban cilj ima ostvariti široku podršku nacionalno osviještenih Hrvata i hrvatskih građana koji odbacuju svaki oblik državnopravnoga regionalnoga udruživanja, bez obzira je li riječ o jugoslavenstvu ili nekom drugom obliku formalnoga ili neformalnoga ujedinjavanja sa Srbijom, ili s nekima od povijesnih pretendenata na hrvatski teritorij iz austrijskoga, mađarskoga, talijanskoga ili inoga, bližega ili daljega, europskog susjedstva. PROJEKT VELEBIT stoji nasuprot svakog oblika sluganstva i državnoga minimalizma kao svjetonazora.

PROJEKT VELEBIT se na načelima širokoga nacionalnog pokreta – otvorenih vrata za sve pozitivne ideje i čimbenike – zauzima za oblikovanje i stvaranje nacionalnog preporoda na političkom, gospodarskom, kulturnom, socijalnom, prosvjetiteljskom i tehnološkom polju, kako bi hrvatski narod – koji se bjelodano još nije riješio podaničkog mentaliteta – pretvorio u samobitan i dominantan politički subjekt, sposoban bez straha uzeti svoju sudbinu u svoje ruke.

Cijeli tekst možete pročitati ovdje.

1 comment

Odgovori

Skip to content