‘SATRALA’ GA: Kako je Željka ‘uništila’ Zakošeka

Izvor slike: screenshot

U emisiji ”Iza zavjese” Tihomira Dujmovića na HRT-u gostovali su Nenad Zakošek, bivši dekan Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Željka Markić, čelnica udruge ‘U ime obitelji’.

Pričalo se o tzv. konzervativnoj revoluciji koju je žestoko u prošloj emisiji kritizirao Nenad Zakošek, pa su se dva gosta sučelila oko razjašnjavanja pojmova sekularizacije i klerikalizacije hrvatskog društva. Bilo je riječi i o tome koliko je ovo društvo još uvijek opterećeno komunističkim navikama, stajalištima i mentalitetom, o lustraciji, kurikularnoj reformi…

“Upravo u procesu sekularizacije došlo je do pomaka odnosa prema nizu manjina. Do 60′-tih godina u nizu država homoseksualnost je bilo kazneno djelo, u meduvremenu imamo veliki iskorak, sada je došlo do redefinicije braka u nekim državama. Mislim da trebamo biti ponosni na povećanje slobode, veću tolerantnost”, rekao je Zakošek.

Riječ je dobila Željka Markić.

“Odvojenost crkve i države su izutetno dobre. Redefinirani brak u 21 državi, mi smo kroz referendum o braku pokrenuli građansku inicijativu, pokazali smo da možemo protiv jake i snažne moćne ekipe, predsjednika, Milanovićeve vlade…”, rekla je Markić i obratila se Zakošeku.

“Ne postoji pojam laičke udruge, vi Gong ne definirate kao laičku, a nas kao laičku”, rekla je , a upao je Zakošek:

“Zašto laici ne bi bili dio civilnog društva?”, upitao je.

Nastavila je Markić: “Referendum o braku je razbio mit kako je urbana Hrvatska za ,a ruralna za drugo, pokazalo se da smo mi u Hrvatskoj izloženi nizu mitova…Uopće neću spominjati kakvim sam ja sve utjecajima bila izložena pod utjecajem Milanovićeve vlade”.

Tema je bila i spolni odgoj.

“Imali smo ne naročito uspješan pokušaj uvođenja spolnog odgoja u hrvatske škole, kampanja koja je tada pokrenuta protiv tog pokušaja, tadašnje politike bila je utjelovljenje tog načina rada. Spolni odgoj je potreban, nedostaje. Ne može se program spolnog odgoja modelirati prema jednom svjetonazorskom običaju”, rekao je Zakošek i dodao: Slijede li svi katolici u Hrvatskoj zabranu kontracepcije? pitao je pa ga je Željka Markić upitala je li ateist? Nenad Zakošek nije htio odgovoriti.

Zakošek se vratio na sukob s Judith Reisman.

“Ono što je kod nje neznanstveno je kako tretira spolni odgoj”, rekao je.

“Vi ste se ponijeli loše prema njoj i rekli joj ‘don’t interrupt me’. Napali ste je. Ima snimka na Youtubeu”, rekla je Markić.

“Djecu treba učiti o spolnosti, a ako je cilj da se promovira pedofilija u društvu ja ću odmah reagirati”, rekla je Željka Markić.

“Nikad nisam bio član Saveza komunista. Sve što sam ikad napisao i danas stojim iza toga. Moj dio starijih nastavnika bio je u Savezu komunista. Profesor Tomac je nedvojbeno sudjelovao u komunističkom sustavu kao i Franjo Tuđman, a kasnije protivnik tog režima”, rekao je Zakošek.

“Tomac je egzemplar. Pozitivni, jedini egzemplar. Nemojmo svesti komunizam na Tomca”, rekao je Tihomir Dujmović i dodao:

“Narod vjerojatno ni ne zna da je pravi auotor kurikuluma profesor Budak, zadnji sekretar partije na Filozofskom fakultetu”, rekao je.

“Bruna Esih je javno rekla da ste vi spriječili njeno znastveno napredovanje. Isto je rekla i Davorka Budimir”, upala je Željka Markić.

Zakošek je onda kazao: Niste dobro obavili domaći zadatak, bolje ste se trebali pripremiti. Kako sam ja napredovao ako nisam bio član Saveza komunista, na Zapadu sam diplomirao”, odgovorio na optužbe za Esih i Budimir.

“To nije istina”.

“Onaj koji je zapjevao ‘Marjane, Marjane’ nije smio putovati u Trst”, rekao je voditelj emsiije i dodao: “Hrvatska je nastala u Domovinskom ratu nevezano na Ustav” i upitao Zakošeka:

“Je li za vas 1989., Hrvatska bila opcija?

“Tada, u tim okolnostima nije bila niti za Franju Tuđmana” rekao je Zakošek, a Markić se obratila Zakošeku i rekla mu ‘da brani komunizam’, na što je Zakošek odgovorio da ‘ona izokreće njegove riječi’.

Obzirom da do sada nema nikakvih konačnih dogovora oko nastavka emisije, ova nedjeljna bi mogla biti i posljednja Dujmovićeva na HTV-u. Iako, na kraju emisije voditelj je kazao kako se vidimo u siječnju.

Izvor: ovdje

3 comments

  1. Laže

    Laže.
    Bio je u glavnom odboru još gore zločinačke organizacije,
    osnovane na samom kraju eserefyu, UJDI, što samo
    pokazuje da je bio među onima koji su se svim silama upinjali oživit kadaver.

    FPN, leglo starih yugosmradova i inkubator novih yusmradova
    sačuvao je drug tuđman i njegova udbomafija.

    Što se desilo sa takvim i sličnim septičkim jamama po
    ostalim bivšim državama komunističkog bloka?
    Sve je na internetu.
    Nije bilo prijelaza prijelaza “marksističkih nauka” u “političke nauke”.
    Zadnja dekanica istočnoberlinskog bratskog fakulteta radi kao cvjećarka.
    Nakon provedene lustracije

  2. kristijan

    Uz pomoć Dujmovića koji joj je držao svijeću.

    Toliko o nepristranosti.

Odgovori

Skip to content