Tast Arsena Bauka u sumnjivim je milijunskim poslovima?

Tihomir Rubeša, tast Arsena Bauka, u sumnjivim je milijunskim poslovima s Blažom Petrovićem i Bandićevom ekipom. Kako je tvrtka ‘Mas 4’ Tihomira Rubeše preuzela hipoteke od 185.000 eura tvrtke Blaža Petrovića i još jednu od 800.000 kuna? Baukov tast je odvjetnik Ratka Mačeka i vlasnički sljednik tvrtke odvjetnika Pere Lozice koji je osumnjičen za sporne zamjene zemljišta u Zagrebu, piše dnevno.hr

Kada je bivši Sanaderov glasnogovornik Ratko Maček za svog odvjetnika izabrao Tihomira Rubešu, široj javnosti nije bilo poznato to ime. No, užim političkim krugovima zasigurno je bilo poznato, jer je Rubeša tast bivšeg SDP-ova ministra, a sadašnjeg saborskog zastupnika Arsena Bauka. Rubeša je bio poznat i u pravničkim i odvjetničkim krugovima, jer je bio bivši okružni tužitelj i iz toga je vremena ostala upamćena njegova javna izjava kako je Vladimir Šeks htio zaštititi merčepovce od istrage za ubojstva u Pakračkoj poljani.

No, kako je sudski proces protiv Mačeka vođen velikim dijelom i za vrijeme SDP-ove vlasti, neki su Rubešin izbor promatrali I u tom kontekstu. Međutim, poveznice između Rubeše i Mačeka, iako su politički pripadali potpuno različitim opcijama, puno su bile bliže i čvršće nego je to prosječni građanin mogao i zamisliti. Zapravo, te su veze točno bile onakve kakva je u svojoj naravi bila i korumpirana politička i javna scena – izvana, tobože, čista i legalna, a u stvarnosti premrežena svim oblicima koruptivnog i kriminalnog djelovanja.

Na, tobože, profesionalnom izboru Rubeše, odvjetnika obiteljski povezanog s moćnim SDP-ovcem Baukom, zrcali se sva bijeda hrvatske politike, sudstva, odvjetništva općenito i na tom se primjeru zorno vidi legalna farsa koju njezini sudionici glume.

Mutni poslovi

Zapravo, iza kulisa su interesno povezani bivši Sanaderov glasnogovornik i jedan od glavnih perača zamračenih marketinških milijuna u Sanaderovoj eri, jedan od ključnih odvjetnika svih nelegalnih građevinskih poslova Milana Bandića i Slobodana Ljubičića Kikaša – odvjetnik pod višegodišnjom paskom Uskoka – Pero Lozica. S njima su, dakako, i znameniti utajivač poreza, znan iz optužnice za nedokazano zločinačko udruživanje, Blaž Petrović (koji je trenutačno utamničen) i jedan od Bandićevih operativaca zadužen za ilegalne utjecaje na svjedoke, Gzim Redžepi.

Ovo, ne samo da nije neistina, nego su svaki od spomenutih sudionika, bez ikakvog opreza ostavili nebrojeno mnogo tragova poslovne i financijske povezanosti, te sudioništva u mutnim radnjama. No, pođimo redom…

U kolovozu 2015., 7Dnevno je objavio članak u kojem su opisivane veze Ratka Mačeka, Bandića, te HDZ-ovaca poput Ivana Šukera: “Gzim Redžepi, zamjenik gradske pročelnice za zdravstvo, u studenom prošle godine posjetio je akademkinju Vidu Demarin, kao Bandićev osobni kurir. Ime Gzima Redžepija, inače vlasnika poznate slastičarnice ‘Zagreb’ u Masarykovoj ulici, našlo se u žiži medijskog interesa kada su mediji svojedobno otkrili da je dotični gospodin bio i član NO Croatia osiguranja, čiji je predsjednik bio Ivan Šuker, a njegov zamjenik Andrija Hebrang. U to vrijeme CO je bio i glavni sponzor tvrtke bivše supruge nekadašnjeg Sanaderova spin doktora i glasnogovornika HDZ-a i Vlade RH – Ratka Mačeka”.

Od tada do danas, koliko je poznato, premda je Redžepi sudjelovao u nelegalnom utjecaju na svjedokinju u smislu iznuđivanja iskaza, nije mu pala ni dlaka s glave. Samo je od tada do danas proširena i ostakljena terasa njegove obiteljske slastičarnice na javnoj površini u samom središtu Zagreba.

Također, zgrada u Masarykovoj u kojoj se nalazi Redžepijev ugostiteljski objekt, ujedno demaskira stvarno lice hrvatske političke i odvjetničke elite. Naime, iz zemljišnih knjiga je za pojedine etaže te zgrade razvidno kako je tast SDP-ova Arsena Bauka, ujedno i partner osumnjičenom Bandić – Kikaševom odvjetniku, Peru Lozici, odnosno da je Baukov tast Rubeša ujedno i partner osumnjičenom Blažu Petroviću.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Odgovori

Skip to content