TKO JE TOM PRICE – borac za zaštitu života i novi ministar zdravstva Trumpove vlade?

Foto: epa

Da se slika američke i svjetske političke scene mijenja svjedočimo iz dana u dan. Ideologija koja nastoji prikazati pobačaj kao kontracepcijsko sredstvo primila je još jedan udarac pri izboru američkog ministra zdravstva – republikanskog kongresmena Toma Pricea.

Tom Price je zagovornik zaštite života i veliki protivnik Obamacarea. Obamacare je zdravstvena reforma koja je izazvala veliko nezadovoljstvo među katolicima i kršćanskim krugovima SAD-a jer je odredila da poslodavac mora osigurati svojim zaposlenicima policu zdravstvenog osiguranja koja pokriva kontracepcijska sredstva i tablete za pobačaj. To je uključivalo i bolnice koje vodi Katolička crkva.

Američki vođe pokreta za zaštitu života s oduševljenjem su dočekali izbor Donalda Trumpa. (Više pročitajte ovdje)

“Tom Price, poznati liječnik, zaradio je reputaciju kao neumorni rješavatelj problema i stručnjak za zdravstvenu politiku, što ga čini idealnim izborom “, rekao je Trump u priopćenju. “On je iznimno kvalificiran da bude vođa za naša opredjeljenja kao ukidanje i zamjenu Obamacarea, te dovođenje pristupačne i dostupne zdravstvene zaštite za svakog Amerikanca. Ponosan sam da ga imenujem ministrom zdravstva i socijalne skrbi.”

Price, koji je 100 posto orijentiran na očuvanje nerođenih života, igrat će važnu ulogu u ukidanju i zamjeni Obamacarea, ali i preusmjeravanju poreznih obveznika domovima zdravlja koji ne obavljaju pobačaje.

Tom Price je po uvjerenju kršćanin prezbiterijanac, a više od 20 godina vodio je ortopedsku kliniku. Organizacije za zaštitu života su ga redovito ocjenjivale najvišim ocjenama. Catholic news agency (CNA) ocijenila je izbor Pricea izvrsnim (Više pročitajte ovdje).

Izvor: narod.hr/breitbart.com

Odgovori

Skip to content