VUČIĆ POVODOM NAORUŽAVANJA SRBIJE: Više nikada nećemo doživjeti 1995.!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u Dnevniku u četvrtak navečer na Radioteleviziji Srbije te govorio o donaciji Rusije u vidu vojne opreme. Osvrnuo se i na pitanje ‘neutralnosti’ te zemlje.

Na upit, odustaje li Srbija, nakon obilne donacije Rusije od vojne neutralnosti, rekao je da to nije točno.

‘Snaga naše politike je u tome što mi svoju politiku ne mijenjamo. Nisam jedan od onih koji u Moskvi pričaju jedno, a u Washingtonu drugo. Naša politika je da u Moskvi kažem da smo na europskom putu, a u Washingtonu da nećemo uvoditi sankcije Ruskoj Federaciji. Tako se radi jaka i moćna država. Mi ne odustajemo od vojne neutralnosti’, rekao je Vučić.

Vučić opovrgava da će ih remont šest aviona MIG 29 koji su dobili na poklon od predsjednika Rusije Vladimira Putina, koštati oko 200 milijuna eura. Pojavile su se kritike da su kupili ‘zastarjele modele’.

‘Nije Rusija nas naoružavala, kako se priča po svjetskim medijima. Ja sam tražio da nam daju oružje. Ovo su najsnažniji avioni koji postoje, nisu zastarjeli. Platit ćemo samo rakete zrak-zrak i zrak-zemlja. Mi ćemo sada imati 10 MIG-ova 29. Po vojnoj snazi, bit ćemo prvi u regiji u sljedećih 14 godina’ tvrdi premijer Srbije Aleksandar Vučić.

‘Ovo smo napravili kako bi zaštitili našu djecu. Puno smo srpskih glava izgubili. Oluja i Bljesak se neće ponoviti’, dodaje srpski premijer o razlozima za naoružavanje.

‘Naš narod onakvu sudbinu kakvu je doživljavao 1995. i 1999. više neće doživjeti’, kaže Vučić, dodajući da je Srbija puno naučila iz svojih pogrešaka te da će imati drugačiju i bolju budućnost.

Izvor: direktno.hr

4 comments

  1. Slavko

    Juga i Srbija su imale OMO 300 migava, sebe ova i jastrebova pa nisu ništa napravili. On će nešto sa 6 MiG-ova. To je samo blebecanje.

  2. IVAN BEGONJA

    au ludila ko što kuda i kako.kakve avione je imala hrvatska kad si ti i tvoj slobo napali.a vi ste imali sve,a mi srce i vaši avioni da su bili puno puno veći brži jači više raketa nosili .al protiv hrvatskog srca niste mogli ništa.i da zaključimo vi te avione možete pritvorit u javne zahode. i naplaćivat. mala nužda jedan a velika dva dinara.a možete i plakat u njima. uz pozdrav ZA DOM SPREMNI

  3. j,georg matic

    Bilo bi ljepse I pametnije da da Vucic daje izjave za mir I blagostanje citave Europe a ne da se grozi Hrvatska vojska I narod samo je branio sto je nase Nije nikada zakoracil u tude niti ne zeli tude Cuvaj svoje a postuj tude Vucicu ti si obican balavac I neznas sto govoris Mislis da se HR nece nauruzat I hrvati imaju Prijatelje bogatije nego ti I tvoja domovina Sjeti se 1991 OD siromasniog naurozanja do popjede Jos ima Hrvata koji zive u bogatim zemljama I nece dozvolit 91 ili bilo koji napad na svoju rodenu grudu Tko puno prica malo vrijedi SRETAN VAM BOZIC I SRETNA NOVA 2017

  4. Bozo Kolakovic

    Vucicu , PATOLOSKI KRETENU , imas li potomaka ? Kad crknes , i oni ce ti prekapati grob .

Odgovori

Skip to content