ZANIMLJIVA IZJAVA TALIJANSKOG BISKUPA: Iza napada u Berlinu i Ankari ne stoji islam, već ovi ljudi

Zanimljiva izjava Nunzia Galantina

Iako se na prvi pogled stvari čine drugačijim, ubojstvo ruskog ambasadora u Ankari i napad kamionom u Berlinu nemaju nikakve veze s religijom, već s ekonomijom, tvrdi generalni sekretar talijanske biskupske konferencije.

Jučer je napadač na jednoj izložbi iz pištolja usmrtio ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova, uzvikujući “Allahu akbar” prilikom napada. Istog dana, samo nekoliko sati kasnije, došlo je do napada kamionom na božićni market u Berlinu, za koji njemačke vlasti i policija vjeruju da se radi o terorističkom činu.

Međutim, ugledni talijanski biskup Nunzio Galantino, u razgovoru za Corriere della Serra, tvrdi kako jučerašnji napadi nisu motivirani religijom, već novcem. “Ovi napadi se svode na sebičnost i opresiju. Ratovi odgovaraju onima koji su na vlasti i koji imaju novca, ratovi su idealni za one koji trguju oružjem. Na kraju, najveću cijenu svega plati obični narod”, rekao je Galantino.

Galantino tvrdi da se ovdje ne radi o sukobu civilizacija, odnosno ratu kršćanstva i islama. “Ne, ovo nije sukob civilizacija. Uopće ne vjerujem da se radi o tome. Ovaj sukob potiču oni kojima sukob odgovara, a već sam rekao kome to može odgovarati”, rekao je talijanski biskup, pa dodao: “Vulgarnost i agresivnost u govorima stvaraju klimu koja iz ljudi izvlači najgore. Ovo je udar na naš mirni suživot. Pogledajte što pišu mediji, a pogotovo što se piše na društvenim mrežama. Mržnja se širi poput virusa i moramo tome stati na kraj”, zaključio je Galantino.

Izvor: ovdje

1 comment

  1. Đuro Delija

    Biskupe .Dajem vam titulu ekonomskih znanosti .Prestanite se bavit vjerskim pitanjima.Rat pokrštavanja nije uspio.Rat islamizacije Rima ,parza Berlina ima veliku šansu.

Odgovori

Skip to content