Donald Trump već povukao prve poteze

Novi američki predsjednik Donald Trump odmah nakon inauguracije je povukao prve poteze. Predložio je članove svojega kabineta te nacionalni domoljubni dan. Trumpova je administracija nakon inauguracije osudila protupolicijsku atmosferu u SAD-u te najavila djelotvorniju policiju.

Novi predsjednik SAD-a Donald Trump potpisao je u petak, čim je ušao u Bijelu kuću, ukaz protiv zakona o zdravstvenom osiguranju Obamacare koji je obećao ukinuti tijekom svoje kampanje, objavila je Bijela kuća. Trump i njegovi republikanci koji sada kontroliraju oba doma Kongresa smatraju da Zakon o dostupnom zdravstvenom osiguranju, zvani Obamacare “ne funkcionira, a nije ni dostupan”.

Bijela kuća objavila je da je Trump i dalje predan gradnji zida na granici s Meksikom kako bi se zaustavila imigracija, te da će razvijati proturaketne sustave kao zaštitu od Irana i Sjeverne Koreje.

Američki je Senat, u međuvremenu, velikom većinom potvrdio i drugog ministra u administraciji novog predsjednika Trampa, umirovljenoga mornaričkog generala Johna Kellyja za ministra domovinske sigurnosti. Prethodno je Senat dao zeleno svjetlo također umirovljenom mornaričkom generalu Jamesu Mattisu kao novom ministru obrane.

U Washingtonu je pak policija objavila da je tijekom prosvjeda protiv inauguracije uhitila više od 200 ljudi.

Izvor: hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content