DRUGE OBVEZE: Nema bilateralnog susreta Plenkovića i Vučića u Davosu

Izvor slike: faH

Premijer Plenković u četvrtak i petak će sudjelovati na godišnjem ekonomskom forumu u Davosu u Švicarskoj. Iako se govorkalo o mogućem bilateralnom susretu njega i premijera Srbije Aleksandra Vučića, a nakon cijelog niza teških riječi, to se neće dogoditi, piše Večernji list.

Dvojica premijera bit će na istom panelu ‘o pogledu na istok i jačanju europskog susjedstva’, na kojem će među ostalima biti predsjednik Ukrajine Petro Porošenko, savezni ministar za Europu, integracije i vanjske poslove Austrije Sebastian Kurz, te povjerenik Europske komisije za proširenje Johannes Hahn.

Prema pisanju Večernjeg lista, u planu nije bilateralni susret s Vučićem jer se Plenković u zgusnutom rasporedu sastaje s predsjednicom i ministricom zaštite okoliša Švicarske Doris Leuthard, gruzijskim premijerom Kvirihašvilijem, a potom navečer i s visokom predtavnicom Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federicom Mogherini.

Mogherini se pak sastala u srijedu navečer s Aleksandrom Vučićem na temu situacije s Kosovom te, kako se neslužbeno doznaje, uopće nije bila sretna zbog srpskog poteza da se pošalje provokativni vlak u Kosovsku Mitrovicu.

Također, premijer Plenković bi se tijekom četvrtka i petka trebao sastati i s poslovnim ljudima oko mogućih investicija u Hrvatskoj.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content