DUJMOVIĆEVA EMISIJA OSTAJE NA HRT-u: U elitnom terminu gost Kolinda Grabar-kitarović!

Izvor slike: HRT

Nakon dugih pregovora u kojima je nekoliko puta Dujmovićeva emisija „Iza zavjese“ navodno ispadala iz programske sheme čak i za vrijeme ranije uprave, novo vodstvo je odlučilo respektirati i Dujmovićevu popularnost i iznimnu gledanost te emisije premda je imala katastrofalan jutarnji nedjeljni termin, te nastaviti suradnju sa sjajnim Dujmovićem.

‘Da, ostajem na HTV-u, emisija u nešto drugačijoj koncepciji koju sam osobno predložio, nastavlja sa emitiranjem i ovaj put sam dobio solidan večernji termin. ‘Iza zavjese’ će se emitirati svaku srijedu u 21.15, a mogu vam otkriti i to da će mi prva gošća biti hrvatska Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, rekao je ekskluzivno za direktno.hr’, Tihomir Dujmović.

Na upit kako je došlo do obrata i što je presudilo da ga ipak zadrže na HTV-u, Dujmović objašnjava da je novo vodstvo kuće od samog početka bilo sklono nastavku suradnje, ali da mu se čini da su razne, kako se izrazio ‘vanjske silnice, potpomognute lobijem koji je protiv njega već 15 godina’, držale dogovor na tihoj vatri.

‘Bila je to mala igra živaca i to primarno sa ranijim vodstvom kuće, igra živaca u kojoj sam otkrio da su oni koji su me najviše tapšali po ramenu, to su vam oni ‘naši’, zapravo ispod stola radili na tome da se emisija zagasi’, ističe Dujmović i dodaje da su unatoč medijskim procjenama, upravo Domagoj Burić i Blago Markota od početka pokazivali jasan interes da se emisija nastavi.

Po njegovim riječima ‘Iza zavjese’ će ubuduće primarno imati jednog gosta, s tim da će se svaki put kada to tema bude tražila, ponovo organizirati razna sučeljavanja.

Na upit, nije li mu i ovaj termin zapravo podmetaljka, jer emisija ide točno u terminu kada se igraju najelitnije utakmice europskih nogometnih kupova, kao i to da ima četvrtinu kraću emisiju od Stankovićeve i da time HTV još uvijek pokazuje da ga ne tretira ravnopravno, Dujmović dodaje da se može i tako gledati, ali da je svaki večernji termin na HTV-u de facto elitni termin, te da je obzirom na to što je do sada imao, ovim terminom zadovoljan, a da se utakmice europske lige igraju tri dana u tjednu i da se ne može tako gledati na novi termin.

‘Da, možda je bilo boljih termina, ali ja sam zadovoljan, osim toga tu je i repriza čiji termin ćemo dogovoriti ovih dana’, kaže Dujmović.

On dodaje da mu je osobito drago da će mu prva gošća biti hrvatska Predsjednica i to iz nekoliko razloga.

‘Najprije, htio sam otvoriti novu sezonu sa intervjuom sa Predsjednicom jer se navršava točno dvije godine od kada je preuzela dužnost i to je svakako prilika da se napravi saldo tih dviju godina u kojima je zemlja promijenila čak tri Vlade. A onda su uslijedili i ovi nevjerojatni napadi pa će i taj razgovor biti prilika da se razbistre pojmovi o tome zbog čega je Predsjednica putovala u Ameriku’, ističe Dujmović.

Po njegovim riječima, nevjerojatna je količina animoziteta, ‘da ne velim bijesa miješanog sa dirigiranom mržnjom prema Predsjednici’, koju se danas propituje što je radila u Americi premda je svakom dobronamjernom jasno što je tamo radila.

Dujmović ističe da dok Zagreb isčekuje da treći sekretari i peti podtajnici State Departmenta vjerojatno negdje pred ljeto slete u Zagreb i prenesu stavove najveće svjetske sile o ovim prostorima, da je Kolinda odlučila ne samo saznati te stavove odmah, nego na samom početku novog mandata, Washingtonu predočiti hrvatske stavove.

‘Umjesto da je se podrži u tome, mediji je napadaju i to isti oni mediji čak i isti novinari, koji su uredno skrivali što je Josipović razgovarao sa britanskom kraljicom u onom misterioznom posjetu Londonu. Naime, nakon tog njegovog posjeta, ovamo je stigao britanski ministar vanjskih poslova i u kolumni jednoj dnevnoj novini izvijestio hrvatsku javnost da je upravo bilo dogovoreno strateško partnerstvo Hrvatske i Velike Britanije glede politike u regiji. I nitko se živ nije pitao: tko je Josipoviću dopustio takav dogovor, što o tome misli Vlada, što parlament i na kraju krajeva po čemu je hrvatski interes da baš sa Britancima imamo, pazite ‘strateško partnerstvo glede politike u regiji’, dodaje Dujmović i za kraj ističe:

‘Za razliku od novinara koji su šutnjom davali alibi tom po meni duboko kompromitirajućem dogovoru Josipovića i Londona jer se radilo o međunarodnom sponzorstvu regionalnoj politici i to od strane zemlje koja naglašeno podržava primarno srbijansku politiku, ja ću od Predsjednice pokušati doznati što više detalja o njenom putu u Ameriku.’

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content