Ginekolozi i majke opterećene strahotom pobačaja grade velebnu crkvu u Gruziji

Foto: Thinkstock

Gruzijska pravoslavna crkva izgraditi će u Tbilisiju crkvu koju će financirati ginekolozi koji su vršili pobačaje i okrenuli se zaštiti života nakon toga. Gradnju crkve će pomoći i brojne žene koje su učinile pobačaj, a same navode da je ovo njihov pokornički čin zbog počinjene strahote pobačaja, piše Bitno.net.

Ideja o gradnji crkvi je došla je upravo iz njihovih redova.

Pobačaj je u Gruziji legalan. Dok je bila pod okupacijom SSSR-a i komunističkim režimom, Gruzija je imala vrlo visoku stopu pobačaja, koja je srećom danas u padu. Još 2012. godine broj pobačaja bio je 33.000 djece (u komunizmu je bilo daleko više), tri godine kasnije broj se smanjio za 7.000.

“Pod uvjetima ateističkog komunističkog režima mnogi nisu shvatili koliki je grijeh pobačaj jer je bio shvaćan kao normalna pojava. Nakon što se veliki dio naše populacije vratio vjeri i crkvenom životu, majke i ginekologe, muči njihov grijeh pobačaja. I zato žele početi gradnju crkve u ime Presvetog Trojstva, kao znak kajanja “, napominje gruzijski patrijarh.

Pravoslavna Crkva, koja ima snažan utjecaj u Gruziji, snažno se zalaže za zaštitu života i zakonsko ograničenje pobačaja. U Gruziji je, također, došlo do aktiviranja brojnih udruga koje se bore za zaštitu života.

Izvor: narod.hr/bitno.net

1 comment

Odgovori

Skip to content