JASNO SVIMA OSIM ANTIFAMA: Predsjednica radi sigurnosti ne mora otkriti razloge puta

Izvor slike: screenshot

Zbog novogodišnjeg putovanja predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u SAD krenule su brojne polemike. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zaprimilo je tri prijave protiv Predsjednice te će provjeriti ima li u tom slučaju razloga za pokretanje postupka. Zašto je Predsjednica tajila razloge puta i je li imala pravo na to iz sigurnosnih razloga upitali smo stručnjaka za sigurnost i prvog šefa osiguranja predsjednika Franje Tuđmana Matu Laušića, piše direktno.hr.

“Iz osobnog iskustva znam da smo više puta odradili slična putovanja s bivšim predsjednikom Tuđmanom. Smatram da su komentari na račun Predsjednice pretjerani jer je to nešto sasvim uobičajeno u svijetu”, rekao je Laušić i dodao kako je ovdje zasigurno riječ o službenom putu, što su kasnije potvrdili iz Predsjedničina ureda.

Ističe kako su nenajavljena putovanja vrlo česta iz sigurnosnih razloga.

“Ne objavljuje se odmah redoslijed putovanja. Informacija kada, gdje i kod koga će biti Predsjednica ne objavljuje se prije samog puta već kada putovanje završi ili tijekom putovanja”, istaknuo je Laušić i dodao da razlozi mogu biti sigurnosni, politički ili osobni.

Tuđman, Mesić i Josipović na staru i novu godinu imali su službeni protokol obilaska dežurnih službi, a kasnije i pozdrava vojnicima u misijama u stranim zemljama.

Na upit je li Predsjednica trebala slijediti ovu tradiciju, Laušić odgovara:

“Znam da je Predsjednica 11 puta bila u Afganistanu u posjeti hrvatskim vojnicima. Mislim da to dovoljno govori”, zaključio je Laušić za direktno.hr.

2 comments

  1. PETAR

    Mesić je putovao svuda i svakamo i sa nekoliko prevodilaca. Trošil je koliko je tel i nikad mu niki ni prigovoril. Pokojni Predsjednik je rekao u njegovoj glavi vlada pustinja. Zato je volio libijsku pustinju. KUFER JE PARTIL A VRATIL SE BAUL.

Odgovori

Skip to content