Novi udar Indexa na Janicu Kostelić

Foto: fah

Portal Index i Janica Kostelić očito nisu baš u velikoj ljubavi inače se ne bi peroidično, svakih nekoliko mjeseci, ponavljali napadi na najbolju hrvatsku sportašicu svih vremena.

Naime, prije nekoliko mjeseci Index je ”oprao” višestruku osvajačicu olimpijskih medalja, samo zato što se ona kao doministrica našla u Vladi Tihomira Oreškovića, učinili su to i danas, točnije jučer, uoči utrke svjetskih skijaških legendi u centru Zagreba.

Zašto Indexu smeta čak i Janica Kostelić?

Između ostaloga Janici zamjeraju nestručnost, dakle, tvrde kako je Janica grudobran jedne promašene politike. Zašto su ovakve konstatacije Indexa u najmanju ruku zlonamjerne? Naime, nije Janica postavljena za ravnateljicu KBC Dubrava, glavna je tajnica u Ministarstvu i sport je njen resor, tko od Janice ima bolja poznanstva, veći ugled u svijetu sporta? Zar nije Janica Kostelić jedan od najvećih veleposlanika RH u svijetu? Ako je hrvatska sportska heroina grudobran, kako tvrdi Index, koji je, da podsjetimo, uoči skijaškog spektakla u Zagrebu građane tog grada proglasio budalama, ima li onda ona svoje ja i svoju volju? Index implicira da nema, što je, naravno, ponižavajuća situacija za legendu hrvatskog sporta. Inače, uz Janicu česta meta Indexa je i Blanka Vlašić.

“U doba najgoreg ministra obrazovanja i sporta u hrvatskoj povijesti Predraga Šustara, iako se aktualni ministar Pavo Barišić žestoko trsi za tu prestižnu titulu, kao očajnički pokušaj spašavanja svoje političke reputacije angažirao je Janicu Kostelić kao zamjenicu ministra što je hrvatska javnost dočekala s negodovanjem postavljajući ispravno pitanje stručnih referenci. Sve super, riječ je o Janici, ali može li netko sa završenom dopisnom večernjom školom promišljati i razvijati strategiju hrvatskog sporta? Kako je pitanje bilo na mjestu, u komedijaškoj Vladi Tima Oreškovića su joj prepustili zadaću “rezanja vrpci” i “okidanja selfia” s publikom koja nije zaboravila njezina sportska postignuća…”, navodi Index u članku ”Janica Kostelić – grudobran jedne promašene spotske politike”, te ponovno udaraju legendu hrvatskog sporta. Je li Janica doista kriva za sve što u hrvatskom sportu nije bilo ili još uvijek nije dobro?

“Biti politički naivan i usto, častohlepan, najgora je moguća kombinacija… Živi nenametljivo u Rijeci gdje posjeduje prestižni salon za žensku ljepotu (malo je smiješan taj podatak od prijavljenih 600 kuna godišnje dobiti, ali neka joj bude”, časti Index Janicu Kostelić. O kakvom ”smiješnom podatku” govore zasad je pomalo mutno, iako je jasno što pokušavaju postići.

Dakle, iz Indexove perspektive Janica nije sposobna za ništa drugo osim za rezanje vrpci. Prosuditi sami radi li se o uvredi. A koliko je bivši ministar Predrag Šustar bio loš ili dobar ministar stvar je kuta gledanja, odlučili su ipak građani koji su na ponovljenim parlamentarnim izborima prije nekoliko mjeseci ponovno izabrali ako ništa drugo barem sličnu politiku kakvu je vodio bivši ministar Šustar, a nisu, primjerice, glasovali za politiku SDP-ovog bivšeg ministra Željka Jovanovića. Takvu su politiku građani kaznili, i to više puta. Na kraju, nameće se pitanje da li bi se Janica našla na udaru nekih medija, posebno Indexa, da je bila doministrica ili državna tajnica u ministarstvu već spomenutog ministra Jovanovića?

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content