PANTOVČAK: Predsjednica ne samo da pozdravlja, nego i podupire istragu

Izvor slike: fah

Predsjednik Vlade Andrej Plenković ranije je rekao da je ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier unutar Ministarstva pokrenuo istragu o bilješci o putu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u SAD koja je osvanula u medijima. Donosimo reakciju s Pantovčaka.

“Predsjednica Republike ne samo da pozdravlja, nego i podupire istragu. Ponajprije jer je riječ o službenom dokumentu i zato što je od samog početka govorila kako će o imenima i sadržaju sastanaka obavijestiti premijera i ministra, a da o tome neće izlaziti u javnost”, poručili su za direktno.hr iz Ureda predsjednice.

Podsjetimo, Plenkovića su na konferenciji za medije pitali o diplomatskoj bilješci koja se pojavila u medijima o detaljima puta Predsjednice u SAD, a koja je iz veleposlanstva Hrvatske u Washingtonu 17. siječnja poslana u Ministarstvo vanjskih poslova, ali i u Ured premijera, MORH, Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost te kabinet ravnatelja SOA-e. Bilješku je sastavio Nikica Kopačević iz veleposlanstva Hrvatske u SAD-u, a odobrio veleposlanik Josip Paro.

“Što se tiče informacija koje smo sinoć vidjeli na portalima, krajnje je neobično da takve bilješke završavaju u medijima. Ministar Stier naložio je u Ministarstvu da vidimo kako je ta bilješka došla u medije”, najavio je premijer.

Prema spomenutoj bilješci, predsjednica Grabar-Kitarović se za radnog posjeta Sjedinjenim Državama sastala, među ostalim, s vodstvom Pentagona, sa senatorima Ronom Johnsonom i Marcom Rubiom, kongresnicima Louom Barlettom i Rickom Santorumom, admiralom Jamesom Stavridisom…

Izvor: direktno.hr

 

Odgovori

Skip to content