PERNAR: ‘Ispisao sam se iz Katoličke crkve’

Evo što je Pernar napisao na svojem Facebook profilu:

‘Za one koji ne znaju, a zanima ih, nisam katolik, ispisao sam se iz Katoličke crkve jer se ne slažem s vjerskim naukom njenim, niti političkim porukama.

Npr. ne vjerujem u zabranu ženidbe za svećenstvo, čistilište, u ispravnost klanjanja pred kipovima, nepogrešivost pape, da svećenici mogu opraštati grijehe, ima tu štošta, ovo je najosnovnije.

Međutim, bez obzira na vjersko neslaganje, otišao bi (kao politički predstavnik) na proslavu Badnjaka i Božića u Katoličku crkvu da nisu slizani s HDZ-om i da su me pozvali’, napisao je Pernar na svojem Facebook profilu.

Za one koji ne znaju, a zanima ih, nisam katolik, ispisao sam se iz katoličke crkve jer se ne slažem s vjerskim naukom…

Gepostet von Ivan Pernar am Freitag, 6. Januar 2017

 

2 comments

  1. Ivan biondić

    „Kao vjernici dužni smo slijediti nauke sv. Oca [čitaj: i naših biskupa], samo pitanjima vjere i morala dakle kad govori kao Kristov namjesnik na zemlji, ali ne ono što Papa, kao najviši upravni činovnik Crkve [čitaj: i naši biskupi – op. a.] smatra potrebnim da uredi na političkom području“
    (Ivo KORSKY, „Hrvatski nacionalizam”, Zagreb, 1991., s. 92).

    KAKO JE I ZAŠTO PERNAR ”NAPUSTIO” KATOLIČKU CRKVU?

    1. Jedna od udarnih vijesti – za mnoge ne i iznanađenje – ovih je dana PERNAROVA ispisnica iz KATOLIČKE CRKVE; iznjedrevši pritom, naspram ”lijevo-liberalna” odobravanja, mahom ”desno-konzervativna” zgražanja. Potonja, glede ”standardne” teze (HRVAT = KATOLIK), pače, u tome vide izdaju nacionalnih interesa.

    2. Međutim, tragom mu poznata “živo-zidna” aktivizma (posebice ”do-kosti-ogoljenja” mu pseudoparlamentarizma): posve je izvjesno: kako je – makar i sua sponte – PERNAR negdje na crti (malo) poznata stekliškog načela (v. moto). Štoviše, o tomu se može izravno posvjedočiti.

    3. Ponajprije – svrstavši se uz geslo MARŠ ODGOVORNA DRUŠTVA – kao neprijeporni vođa CRO-FACEBOOK-REVOLUCIJE – upravo je PERNAR priskrbio rijetko priznanje. Iako, tobože usmjerena na ”JACU-MACU” – izim HDZ-istana – PERNAROVA se ”revolucija” valjala i ispod iblerskih prozora SDP-istana.

    4. S tim u svezi – posve protežno i nimalo slučajno – na istoj se ”stazi revolucije” PERNAR zatekao glede nedavna skrenuta prosvjeda ”KELEMINAC-PRAVAŠKIH ALOHTONACA”. Samo je naoko ”priveden” pod slobodarsku parolu STOP PARTITOKRACIJI – SLOBODA HRVATSKOJ NACIJI, kojom je ranije obilježen riječki MARŠ ODGOVORNE SLOBODE.

    5. Riječ je o prevratnom geslu koje će – nakon reaktivne (anti)fašističke histerije (SMRT FAŽIZMU/KOMUNIZMU – SLOBODA NARODU) ”dopunoljetne” nam Hrvatske (200. – 2017.) – onkraj ”straha od slobode”, zasigurno, proaktivno odzvanjati LIJEPOM NAŠOM. Taj zvon, što god o njemu mnili, obilježen ISUSOVIM KRIŽEM, među prvima je prepoznao Ivan PERNAR.

    http://www.hazud.hr/rijecka-izjava-rekvijem-za-srbacko-boljsevicki-antifasizam
    http://www.hazud.ch/2015/07/mars-odgovorne-slobode-mos/
    hu-benedikt.hr/?p=9652
    http://www.hazud.hr/pupovac-pred-sveucilisnim-tribunalom/

  2. Josip Kljaković Šantić

    ” ‘Jer me vidiš, vjeruješ. Blago onima koji će vjerovati, a da nisu vidjeli’” (Iv 20, 24-29),reče Isus nevjernom Tomi, apostolu.Pernar nema pojma o povijesti religija i Crkve s kojom raskida vezu, a ta Crkva traje oko 2000 godina Od kad postoji civilizacija – ljudi vjeruju u Boga na razne načine. Preko 90% genija otvoreno je iskazivalo vjeru u Boga. Osnovno je pitanje svakog čovjeka(i Pernara!) – VJERUJEM ILI NE VJERUJEM U BOGA?
    BITI ILI NE BITI – vjernik vezan vjerom u Boga ili nevjernik – izgubljen u prostoru i vremenu.

Odgovori

Skip to content