Ženske udruge iz Domovinskog rata ogorčene napadima na predsjednicu Republike

Foto: fah

Ženske udruge iz Domovinskog rata uputile su otvoreno pismo hrvatskim institucijama i javnosti u kojima pružaju riječi podrške hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović.

Pismo prenosimo u cijelosti:

“Nakon 25 godina od zločinačke agresije na Hrvatsku, od pobjede u Domovinskom ratu i rušenja komunizma – danas smo ponovo izloženi nasrtajima istih onih koji su bili sučesnici agresora!

Istih onih koji su nam oduzeli oružje za obranu, istih onih koji su bili protiv neovisnosti pa i onih koji su pozdravljali tenkove koji su krenuli rušiti zemlju.

I nakon uvođenja demokratskih izbora, smjene vlasti – ovaj je narod ponovo izvrgnut poniženju, bori se za svoju ekonomsku neovisnost, za svoju vjeru i kulturu.

Isti ti ostaci, nažalost i njihova djeca, nameću nam boljševizam u najgorem obliku. Provode politiku gubitka materijalne i moralne opstojnosti, što je uslijedilo i odlaskom stotina tisuća mladih iz zemlje.

Posljednjih smo dana svjedoci neviđene hajke na legalno izabranu predsjednicu države – gospođu Kolindu Grabar Kitarović i to upravo od tih predvodnika koji nas žele vratiti u zagrljaj jugofilskih, staljinističko-boljševičkih struktura koje su poražene u cijelom svijetu – osim u Hrvatskoj!

Predsjednica legalno izabrana voljom naroda na izborima, počela je raditi svoje funkcije u skladu s Ustavom ali i željama naroda. To se svakodnevno vidi iz njenih kontakata s ljudima na ulici. Zahvaljujući njenoj sposobnosti i znanju – postigla je uspjeh u vođenju vanjske politike i poboljšala međunarodni ugled Hrvatske. Nastoji provoditi svoje ideje gospodarskog oporavka zemlje. Želi povratiti izgubljeni ponos i nadu!

Sve to probudilo je neviđenu zavist i mržnju neprijatelja ove napaćene Hrvatske.

Iako je pružila ruku pomirbe svim protivnicima slobodne Hrvatske, ideološki suprotnih ideja, krenuli su neviđeni napadi na njen integritet. Skrivaju se uspjesi u njenom radu, podmeću se objede.

Mi žene iz doba ratnih stradanja – humanitarke i sudionice teškog razdoblja hrvatske povijesti ovime izražavamo svoje najdublje ogorčenje takovih neopravdanim, neprijateljskim napadima na predsjednicu republike i tražimo njenu zaštitu!

U predsjednici vidimo osobu koja osjeća sve naše brige i koja želi svojoj zemlji dobro!

Sjećamo se doba kada se ratni poklič i mržnja širio ovom zemljom i završio krvavom agresijom.

Naša djeca žele mir, naše žene traže poštovanje, a cjelokupna hrvatska javnost zaslužila je priliku da konačno izgradi Domovinu po mjeri svih onih koji su za nju ginuli!

Danas slavimo 25 godina od dana kada je svijet priznao Hrvatsku kao slobodnu i neovisnu državu u društvu civilizarnih i uljuđenih naroda!

Tražimo sigurnost, poštenje i pravednost!

Neka se maknu sa scene svi oni koji unose razdor, laži, nesigurnost – svi oni koji nam prijete! Želimo biti dio slobodnog svijeta, a ne žrtve terora!

Zagreb, 15.1.2017.

Udruge i pojedinci:

Dunja Vatovac – Hrvatska pozadinska fronta
Bedem ljubavi – Ljerka Pavić
Hrvatska žena – Sesvete – Mira Halapa
Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Dom.rata grada Zagreba i Zagrebačke županije – Rozalija Bartolić
Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara – Zorica Gregorić
Hrvatska bašćina – Jasenka Polić Biliško
Majke hrvatskih sokolova – Mirjana Birač Šivak
Hrvatski pokret za život i obitelj – dr. Ružica Ćavar“

Izvor: narod.hr

2 comments

  1. Marija Vukić Perković

    Gospođa predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je domoljubni ures Lijepe naše. Oni koji je ne vole ne vole ni Hrvatsku i svoju zloću ne skrivaju. Bila sam presretna kada je izabrana za predsjednicu . Pok. predsjednik F.Tuđman,a iza njega gospođa Kolinda , a one između njih je najbolje zaboraviti ili ih se s gorčinom sjećati.

  2. Ivan Cubela

    Boze, koliko sam puta napisao, zene su hrabrije od muškaraca. To se stalno potvrduje. Kad samo pomislim na one Nojeve (samo šute, kao kad noj zabije glavu u pjesak) na brifingu kod Pupovca, dok četnik prijeti u srcu hrvatske oni šute ko p..de. Evo i u zadnje vrijeme, mjesto da predsjednicu uzmu u zaštitu od njih ni glasa. Jada muškosti i hrabrosti.
    ZENE, NIJE VAM DOSTA SAMO ČESTITATI,VAMA TREBA DIGNUTI SPOMENIK, ZA HRABROST I DOMOLJUBLJE.

Odgovori

Skip to content