Židovi opet bojkotiraju skup koji povodom sjećanja na žrtve holokausta organizira hrvatska vlast

Izvor slike: faH

Zbog neprimjerenih reakcija oko veličanja ustaštva predstavnici Koordinacije židovskih općina neće se pridružiti tradicionalnom skupu sjećanja koje 27. siječnja, u povodu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta, organizira hrvatska vlast, potvrdio je Hini predsjednik Židovske općine Zagreb Ognjen Kraus.

“Takvu smo odluku donijeli na osnovu reakcije Vlade, Hrvatskog sabora i predsjednice Republike na protekle događaje. Nije problem ploče u Jasenovcu ili natpisa ‘Za Dom spremni’ već relativizacije svega. Ako je isto kukasti križ, ‘U’ i Za Dom spremni i crvena zvijezda onda o čemu diskutiramo? Reviziju povijesti ćemo raditi? Komisiju osnivati da ona kaže što je bio Drugi svjetski rat? Pa o čemu mi razgovaramo?”, rekao je Kraus.

Službeni poziv za sudjelovanje na skupu sjećanja, kaže Kraus, još nisu dobili, no zbog posljednjih događanja Koordinacija židovskih općina u RH odlučila je kako neće doći. “O toj odluci obaviještena je i općina Bet Israel koja također neće sudjelovati”, poručio je Kraus.

Podsjetimo, židovska zajednica je i proljetos bojkotirala komemoraciju žrtvama logora u Jasenovcu, ponajprije zbog tadašnjeg ministra kulture Zlatka Hasanbegovića.

Izvor: direktno.hr

3 comments

  1. Božidar Mandoć

    Ne morate dolaziti ako nećete ili ste i sami spremni priznati da je to u Jasenovcu komunistička farsa. Nećmo vas moliti, ako nećete vi pozvat ćemo Palestince jer i onako ste dobili državu na njihovom teritoriju !!!!!

  2. Sjeni Nasuprot

    Gospon Krauss, razgovaramo o minimalno 300.000 ubijenih Hrvata iza rata od strane crvene zvijezde. Broj ubijenih Židova od slova “U”, sigurno vi znate, a znate da niti jedan Hrvat odan NDH nije iza rata postao “počasni partizan”, za razliku od mnogih Židova koji su odani NDH postali počasni arijevci!

  3. arbanas

    sve sto rade zidovi uvijek je samo za zidove po cijelom svijetu a mi volime dobre ljude ( zlatko hasanbegovic) i za dom spremni i bog i hrvati puno vise ima nasih za dom spremni poubijani nego zidova u jasenovcu!!!!

Odgovori

Skip to content