IVONA JUKA: Film “15 minuta – masakr u Dvoru” je govor mržnje a ne umjetnička sloboda

Redateljica Ivona Juka u današnjem je “Poligrafu” ponovno kritizirala upravljanje HAVC-om te ustvrdila kako se “pod krinkom umjetničkih sloboda žele zaustaviti procesuiranja u HAVC-u”.

Komentirajući slučaj s filmom “15 minuta – masakr u Dvoru” koji je i pokrenuo cijelu aferu o HAVC-u, Ivona Juka tvrdi da nije istina da društvo iz HAVC-a nije znalo ništa o filmu.

-Taj je film u prvom redu govor mržnje, to nije umjetnička sloboda. Hrvatska država nije smjela dati ni lipu za taj film. Sanja Ravlić bila je na premijeri, aplaudirala je i padala u zanos nad tim filmom – istaknula je Ivona Juka.

Upitala se kako je moguće da nakon skandala s tim filmom slijedi novi.

-Kako je moguće da nakon skandala s “15 minuta masakra u Dvoru” ista producentska kuća – Nukleus od HAVC-a dobiva novih 140 tisuća kuna za koprodukciju srpskog dokumentarnog filma koji Sanja Ravlić obrazlaže riječima da daje odgovor na pitanje zašto je beogradsko kino Zvjezda danas prazno. Za koju kulturnu svrhu hrvatskog naroda dajemo novac iz proračuna – naglasila je Juka.

Komentirajući jučerašnji posjet “filmaša” Andreju Plenkoviću ustvrdila je kako se “pod krinkom umjetničkih sloboda žele zaustaviti procesuiranja u HAVC-u”, a iznova se osvrnula i na Hribarov istup u emisiji “Nedjeljom u dva”.

R.H./hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content