KNJIŽEVNICA ŠOJAT O HRIBARU: Zar mi je HAVC odbio scenarij zato što sam ‘polusvijet’?

Književnica i kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Osijeka Ivana Šojat reagirala je na gostovanje bivšeg ravnatelja HAVC-a Hrvoja Hribara u ‘Nedjeljom u dva’, piše direktno.hr.

“U najmanju je ruku pretenciozno ustvrditi kako tvojim odlaskom slijedi potop, rasulo, propast. A upravo takvo što predviđa g.Hribar koji sve one koji nisu on naziva polusvijetom. Je li mi ‘njegov’ HAVC baš zato što sam taj ‘polusvijet’ 2011. odbio prijedlog ‘Unterstadta’ za razvoj scenarija? Napominjem: Unterstadt je tad već bio pobrao četiri najznačajnije književne nagrade. Je li iz istog razloga odbijen i prijedlog za razvoj scenarija prema mojemu romanu Jom Kipur? Ili je razlog drugom odbijanju bila možebitna, kako veli, nepostojeća žanrovska oznaka ‘domoljubni film’? Bilo kako bilo, ni nakon drugog odbijanja nisam dramatično ustvrdila kako slijedi propast hrvatskog filma… Hrvatski film postoji i opstaje unatoč, ali i zahvaljujući pojedincima. Inače: drago mi je što je Aleksandar Stanković dokazao i pokazao u kolikoj je mjeri sjajan, profesionalan novinar…”, napisala je Šojat na facebooku.

U najmanju je ruku pretenciozno ustvrditi kako tvojim odlaskom slijedi potop, rasulo, propast. A upravo takvo što…

Gepostet von Ivana Šojat am Sonntag, 19. Februar 2017

“Hasanbegović nas je napao na prvom sastanku. Sa mnom je bila današnja ministrica. Otvorio je jedan ‘fajl’ s imenima i prezimenima i rekao: ‘To su sve Srbi'”, rekao je Hribar o Hasanbegoviću u emisiji.

Za redateljicu Ivonu Juku, koja je njegova najžešća kritičarka, Hribar je rekao da ima zdravstvenih problema.

“Juka ima zdravstveni problem, napad agresije. Kad je vikala u Dublinu i kopala oko jednoj korektnoj srpskoj kolegici, radilo se o zdravstvenom problemu. Pokušao sam je zaštititi. Ona na jedan način pokazuje svoju ljubav. Više me brinu hrvatski mediji koji koriste njezino stanje”, rekao je skandalozni Hribar, prenosi direktno.hr.

 

Odgovori

Skip to content