SLUČAJ DNEVNICE Olujić: Neka Cvitan radi posao za koji je plaćen, a ne ‘kao životinja’!

Sramotno je da 4 mjeseca DORH ništa nije pokrenuo  

Jedno od glavnih pitanja u aferi oko isplata sumnjivih inozemnih dnevnica u posljednjoj godini mandata premijera Milanovića je zašto Državno odvjetništvo dosad nije reagiralo s obzirom na to da im je revizorski nalaz o radu Vlade za 2015. dostavljen još u listopadu prošle godine.

O tome je u Studiju 4 obavljen razgovor s bivšim glavnim državnim odvjetnikom Željkom Olujićem, donosi HRT. U razgovor se telefonom uključio novinar Srećko Matić iz Berlina koji je govorio o njemačkim iskustvima.

Sramotno je i traljavo da se ništa nije pokrenulo u puna 4 mjeseca od dostavljanja revizijskog izvješća DORH-u. Sustav je takav da državni odvjetnik ne rješava predmet koji dođe u DORH, ali ga mora ustupiti onome tko je za to nadležan, kazao je Olujić. Narročito kad se radi o dokumentiranom izvješću državne revizije koje ukazuje na ozbiljne i dugotrajne sumnjive radnje. “Što ćete, kad imate državnog odvjetnika koji kaže da 16 sati radi ‘kao životinja’. U Njemačkoj bi sigurno promptnije reagirali”, izjavio je Olujić za HRT.

Odgovori

Skip to content