Tko je Zoran Stevanović koji je tužio glasnogovornika predsjednice RH?

Foto: www.mzos.hr

Goran Ivšić i glasnogovornik predsjednice Republike Luka Đurić navodno su na internetu iznijeli niz klevetničkih navoda. Mirenja nema, a kleveta će se dokazivati na sudu, navodi Novi list.

Do mirnog rješenja spora nije došlo na prethodnoj sudskoj raspravi pa su u ponedjeljak pred sutkinjom Sandrom Juranović na optuženičku klupu, optuženi za klevetu, sjeli 42-godišnji Goran Ivšić, bivši predsjednik udruge Kluba navijača Uvijek vjerni i tadašnji dopredsjednik, 35-godišnji Luka Đurić, danas glasnogovornik u Uredu predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Tužio ih je Zoran Stevanović, čelnik udruge Korak i Regionalnog info-centra Rijeka zbog objave priopćenja na internetskim stranicama spomenute Udruge Uvijek vjerni u kojem su navodno iznijeli niz klevetničkih navoda.

“Zoran Stevanović iz Regionalnog info-centra Rijeka ne krije da je taj njegov doušnički posao i plaćen i hvaljen, očito se vodi idejom da na utakmici koju motri mora biti nešto inkriminirano…”, početak je teksta objavljenog na internetskoj stranici Kluba navijača Uvijek vjerni 1. kolovoza 2013. godine, a koje tužitelj Stevanović smatra klevetničkim.

A povod tom priopćenju očigledno je bio medijski istup Zdravka Mamića ispred GNK Dinamo u kojem je iznio činjenicu prijavljivanja kluba, a što je rezultiralo kaznom, pa to doveo u vezu sa Stevanovićem, premda on ni na koji način nije podnio bilo kakvu prijavu protiv Mamića, ističe Novi list, te dodaje da se Mamić u međuvremenu ispričao Stevanoviću, ali je ostao sporan tekst što ga potpisuju dvojica optuženih za klevetu.

Zoran Stevanović iz Regionalnog info centra Rijeka (UMKI), suradnik organizacije “Nogomet protiv rasizma u Europi” (FARE), u središtu je pozornosti hrvatske javnosti već duže vrijeme a ponajviše zbog Uefine kazne Hrvatskom nogometnom savezu i hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji koja je kvalifikacijski susret protiv Italije morala igrati pred praznim tribinama.

UMKI_godisnji_izvjestaj_2012

Hrvatski nogometni savez odgovorio je u travnju 2015. na Stevanovićeve izjave u Jutarnjem listu ističući da se hrvatski partner FARE-a Zorana Stevanovića već nekoliko godina kontinuirano bavi prijavljivanjem hrvatskih navijača Uefi i uvelike je zaslužna za mnogobrojne kazne i prazne tribine na reprezentativnim utakmicama.

U svojem su odgovoru poručili: “G. Stevanović, jasno nam je da Vaša organizacija živi od prijavljivanja hrvatskih navijača Uefi. Jasno nam je da u toj borbi nećete prezati ni pred čim i da ćete pod krinkom borbe protiv rasizma bez ikakve grižnje savjesti raditi na tomu da hrvatska reprezentacija svoje domaće utakmice igra bez navijača. Isto tako, jasno nam je da Vas neće biti sram ići “niz vjetar”, iako sami u intervjuu tvrdite suprotno, pa raznim insinuacijama pokušavate baciti blato na Hrvatski nogometni savez, misleći da pritom podižete imidž sami sebi. No, moramo priznati da smo iznenađeni da ste spremni vrijeđati i organizaciju od koje dobivate veliki novac za financiranje svojih uglavnom nepoznatih, a time i neuspješnih projekata. Naime, zlonamjernom insinuacijom da su čelnici HNS-a mogli ili trebali znati detalje Uefine drastične kazne jer se “o tomu već tjedan dana priča u kuloarima”, uvrijedili ste prije svih – Uefu! Uvrijedili ste neovisnost njenih disciplinskih tijela, jer biste dobro trebali znati da niti jedna komisija, niti Izvršni odbor, a ni predsjednik Uefe, nemaju utjecaj niti informacije od Disciplinske komisije. Prijevod Vaših izjava poslat ćemo Uefi, a dobro znate što Uefa misli o ovakvim insinuacijama na račun njenih tijela od ljudi i organizacija kojima daje novac. Čini se da ne možete pobjeći od jednog mentaliteta s kojim se ova država krenula obračunavati početkom devedesetih, pa mislite da je “neovisnost” takvih tijela samo floskula. Sugeriramo da nam idući puta upravo Vi na vrijeme kažete kakvu ćemo kaznu dobiti. Ne, Zorane Stevanoviću, na Disciplinsku komisiju Uefe ne može se utjecati, a Hrvatski nogometni savez – i svaki pojedinac u njemu – za kaznu su saznali onoga trenutka kada smo to vrlo transparentno pokazali – u srijedu 8. travnja u 18:25 sati. Tvrditi, ali i insinuirati sve drugo ne samo da je maliciozno već je opasno, bezobrazno i ispod svakog nivoa, a služi samo potpirivanju niskih strasti i poticanju svega onoga protiv čega se, navodno, borite.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

1 comment

  1. Imamsve

    Razmišljam o četnicima i pitam se gdje ih sve ima i gdje ih nema, ne znam zašto o ovom uopće razmišljam. Razmišljam i o traktorijadi, o poraženim srpskim fašistima….

Odgovori

Skip to content