ANDRO KRSTULOVIĆ OPARA: I Kerum i Baldasar ilustracija su politike neuspjeha!

Ankete govore da HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Splita Andro Krstulović Opara vodi pred ostalim kandidatima u utrci za splitskog gradonačelnika. U razgovoru za Direktno.hr otkrio je kakav rezultat izbora očekuje, koji će mu biti prvi potezi ukoliko postane gradonačelnik i zašto bivši čelni čovjek Splita Ivo Bladasar ima najmanju potporu građana.

Prema anketi koju je provela Nova TV Andro Krstulović Opara trenutačno među Splićanima uživa 24,3 posto potpore birača, a odmah iza njega je bivši gradonačelnik Željko Kerum s 23,2 posto potpore. Marijana Puljak treća je s 19,4 posto potpore, a gradonačelnik Ivo Baldasar ulazi u utrku s potporom od samo 2,9 posto.

“Do izbora je još više od dva mjeseca i od sada ćemo se svakodnevno suočavati s raznim aketama. No, važno mi je fokusirati se na program. Najvažnija mi je svakodnevna komunikacija s ljudima i ugradnja njihovih želja u svoj program. Ljudi žele promjenu. Protive se politici neuspjeha koja je nazočna u Splitu već osam godina”, rekao je Krstulović Opara.

Prema spomenutoj anketi on u drugi krug ulazi sa Željkom Kerumom kojega bi uvjerljivo pobijedio. Na upit je li vrijeme za slavlje ili očekuje tešku borbu za ulazak u drugi krug, Krstulović Opara odgovara:

“Kakvo slavlje, nas čeka veliki posao. Ja sam svakodnevno sa svojim kolegama na terenu. Obilazimo svaki kut našega grada i osluškujemo ljude i njihove preokupacije. Anketa će još biti, no mi smo fokusirani na provođenje naših zadaća. Nećemo se voditi anketama već našim jasnim programom.”

Istaknuo je kako se priprema za pobjedu u prvome krugu jer je ‘njihov program i odlučnost takva da imaju pravo očekivati pobjedu’. Osvrnuo se i na podatak iz ankete prema kojem gradonačelnik Ivo Baldasar ulazi u utrku s potporom od samo 2,9 posto.

“I Kerum i Baldasar su bili podjednako neuspješni i ilustracija su politike neuspjeha. Očekujte da politici neuspjeha daju svoje povjerenje? Oni su prošlost. Imali su mandat i prokockali su svoju svoju priliku da Split podignu na razinu kakvu zaslužuje”, istaknuo je Krstulović Opara.

Najavio je i svoje prve poteze ukoliko postane gradonačelnik.

“Fokusiran sam na smanjivanje nezaposlenosti mladih koji sve više odlaze iz Splita. Također, želim vratiti dostojanstvo umirovljenicima te pokrenuti gospodarstvo koje ne zadovoljava, a trebalo bi biti motor cjelokupnog juga zemlje. Prioritet mi je i rješavanje gorućih problema kao što su kaotičan promet i nedostatak parkinga te sanacija odlagališta otpada Karepovac”, zaključio je Andro Krstulović Opara.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content