Bernardić se nekome gadno zamjerio, orkestrirano ga napali Jutarnji i RTL

“U SDP-u je zavladala apatija. Shvaća se da se ništa ne može napraviti, da smo za predsjednika izabrali pogrešnog čovjeka. Potezi koje je Davor Bernardić povukao na čelu stranke su pogrešni. A praktično ga je nemoguće smijeniti. Nakon lokalnih izbora bit će još gore. Neće biti nikakvog puča, ali će se nastaviti silazni trend stranke. Tada bi mogao započeti proces osipanja stranke”, prognozira za Jutarnji list jedan od istaknutih SDP-ovaca iz skupine Bernardićevih oponenata. Zanimljivo je i da je članak samo sedam minuta kasnije prenesen i na RTL-ovom news portalu, piše Direktno.hr.

Sugovornik iz suprotne struje, vrlo blizak Bernardiću, smatra da im predsjednik ne povlači dobre poteze. Vrhunac je bila izjava da bi predsjedniku(ci) države trebalo povećati ovlasti tako da koordinira tri ministarstva i bira ministre.

“Bernardić strahuje da bi, osobito ako rezultati izbora ne budu dobri, moglo doći do puča u stranci. Zato je stalno na terenu, obilazi organizacije i na to troši puno energije, pa se ne uspijeva dobro pripremiti za javne nastupe, radi greške i vuče loše poteze”, kaže sugovornik.

“Bero je jako dobar, ali je antitalent za politiku”, kratko je problem sažeo treći sugovornik koji nije član nijedne stranke.

SDP-ovci nezadovoljni Bernardićevim vođenjem stranke u krupnije pogreške uvrštavaju i njegova pisma premijeru Andreju Plenkoviću i predsjedniku Sabora Boži Petrovu u kojima je tražio prijem. Slično je u odnosu na sastanak s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, piše Jutarnji list.

Pitanje je što se skriva iza zajedničke objave na ovim portalima. Možda su u SDP-u uistinu nezadovoljni, tko zna…, piše Direktno.hr.

 

Odgovori

Skip to content