EU SE SLUŽBENO RASPALA? Osnivaju ‘dvije Europe’: Detalji će biti obznanjeni 27. ožujka!

Detalji će biti obznanjeni 27. ožujka, na jubilarnoj sjednici povodom 60. godišnjice osnutka današnje Europske unije.

“Jedinstvo ne znači uniformnost”, nakon sastanka u Versaillesu priopćili su čelnici Njemačke, Francuske, Španjolske i Italije. “Moramo prihvatiti činjenicu da se neke europske zemlje kreću malo brže od drugih,” – rekla je njemačka kancelarka.

Četiri najveća gospodarstva EU i njihovi lideri su proglasili nužnost, a time i neminovnost, “Europe s dvije brzine“. To znači stvoriti skupinu posebno razvijenih zemalja unutar EU, koje će imati više zakona i “razina integracije” u usporedbi s perifernim europskim zemljama. U stvari, ovo je priopćenje priprema za sveobuhvatnu reformu EU. Očekuje se da će detalji biti obznanjeni 27. ožujka, na jubilarnoj sjednici povodom 60. godišnjice osnutka današnje Europske unije.

Na primjer, to u praksi znači da će se zapadna Europe opet koristiti osiromašenim radnicima iz istočne Europe i migrantima. Brojne zapadne zemlje, uključujući i one s najviše “gastarbajtera”, kao što su Irska, Njemačka i Austrija, inzistiraju na smanjenje naknada za djecu radnika iz istočne Europe koji rade na Zapadu.

No, to je samo mali dio posljedica stvaranje dvije Europe unutar naizgled jedinstvene EU. Ali, sve ovo je sasvim logično, pogotovo u situaciji kada je svijet rastrgan između Nove Europe i zapadnog svijeta u kojem caruje liberalna ideologija. Zapadna Europa se priprema za vraćanje na polazne pozicije.

U ovom slučaju to je status svojevrsne “sile unutar EU”, sa svim povlasticama koje metropola uživa u odnosu na kolonizirane.

Karta: Plavo – Europa visoke brzine; Zeleno – Europa drugog razreda (tu smo i mi, lijepo su nas sredili i sada ćemo im biti jeftina radna snaga); Sivo – Zemlje na čekanju. Čega?

Izvor: Logično.com/istinomprotivlazi.com

1 comment

  1. Sidland

    Zašto je Krim crven? Tko vam crta ove karte ? Srbi ? Udba? KGB ?

Odgovori

Skip to content