KAKO JE TAFRA DOBILA IZNIMNO VAŽNU FUNKCIJU? ‘Provjereni kadar’ – s Božinovićem radi još od Sekretarijata

Foto: fah

Glavna tajnica Ministarstva uprave Višnja Tafra, oko koje koje se zaljuljala vladajuća koalicija, prije rata, do 1990. godine, radila je u Sekretarijatu za narodnu obranu, ni manje ni više nego s aktualnim predstojnikom Ureda predsjednika Vlade RH Davorom Božinovićem, doznajemo od izvora dobro upućenog u kadroviranje u državnoj upravi!

Nakon toga zajedno su radili i u Uredu bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Kada je Vladu preuzela Jadranka Kosor, a Božinović postao ministar obrane, sa sobom je ponovno povukao Tafru, iako je na raspolaganju imao već tri državna tajnika – Pjera Šimunovića, Željka Goršića i Matu Rabotega.

Tafra je, govori nam naš izvor, postavljena kao supervizor i osoba od posebnog povjerenja ministra Božinovića. Nakon smjene vlasti ostaje u kabinetu SDP-ovog ministra obrane Ante Kotromanovića i to kao zamjenica ministra.

Pred kraj mandata Kotromanović ju je rasporedio u Obalnu stražu, u djelatnu vojnu službu, a potom je imenuje za načelnicu Službe za graditeljstvo MORH-a gdje je ostala i dolaskom ministra Damira Krstičevića.

S te pozicije nedavno se kao ekspert javila na natječaj za glavnu tajnicu Ministarstva uprave. Napomenimo kako je pozicija glavne tajnice, pogotovo u ministarstvu kao što je Ministarstvo uprave možda i podjednako bitna kao ministarska. Naime, kroz njene ruke trebao bi proći svaki akt i brojni dokumenti vezani za upravne sudove, upravne postupke, nepravilnosti koje inspekcija utvrdi u ministarstvima, dokumenti vezani za teritorijalno ustrojstvo itd.

Budući da je riječ o iznimno važnoj i povjerljivoj funkciji, prema riječima našeg sugovornika, skandalozno je da je Tafrina promocija prošla ispod radara, dok se većina medija raspisala o premještaju Vesne Nađ iz Ministarstva branitelja na manje bitnu poziciju u Ministarstvo uprave.

Pritom ne treba zaboraviti da su branitelji tražili ostavku Vesne Nađ još u mandatu Kukuriku koalicije.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content