‘RODITELJI, REAGIRAJTE’ Vice Batarelo: LGBT ideologija se kroz Disneyjeve likove želi približiti djeci

Nova, igrana verzija filma “Ljepotica i zvijer”, prvi je Disneyjev film s likom koji ne skriva svoje homoseksualne sklonosti. Naime, iako su Disneyjevi crtići i filmovi uvijek prikazivali princezu koja traži svojeg princa, u “Ljepotici i zvijeri” prvi će put biti prikazana i ljubav dvojice muškaraca. Ovaj film dolazi u hrvatska kina 16. ožujka. O nadolozećem Disneyjevom filmu razgovarali smo s Vicom Batarelom, predsjednikom Zaklade Vigilare.

Evangelički svećenik iz Alabame pozvao je na bojkot Walt Disneyjeva filma “Ljepotica i zvijer” jer se u njemu pojavljuje gay lik kojim tvrtka, kako je kazala, želi promicati LGBT vrijednosti među djecom. Prikazivanje ovog filma bit će u Rusiji biti zabranjen za mlađe od 16 godina.

“Slažem se s uvođenjem te zabrane i u Hrvatsku. Ovo je još jedan pokušaj uvođenja homoseksualne agende kako bi se približila djeci. Kroz simpatične likove djecu se želi privući LGBT ideologiji”, poručio je Batarelo.

Kako je dodao, važno je da roditelji koji se ne slažu s takvom seksualnom ideologijom gledanja zabrane djeci odlazak u kino.

“Zanimljivo je kako u svevremenske bajke, pripadnici homoseksualne zajednice pokušavaju naći put do djece. Roditelji su prvi koji mogu nešto napraviti”, zaključio je Vice Batarelo, predsjednik Zaklade Vigilare.

Podsjetimo,u intervjuu za “Attitude Magazine” redatelj igranog filma “Ljepotica i zvijer” Bill Condon rekao je da će gledatelji u najnovijem Disneyjevu ostvarenju vidjeti prvi “ekskluzivni gay trenutak”. Taj se trenutak događa u kratkoj sceni u kojoj Gastonov pobočnik LeFou, kojega glumi Josh Gad, istražuje svoju seksualnost i naklonjenost muškarcima, točnije Gastonu.

Condon je za časopis potvrdio da je LeFou u filmu prikazan kao “osoba koja u jednom trenutku želi biti macho muškarac poput Gastona, a u drugome ga želi poljubiti”.

“Zbunjen je. Ne zna točno što želi… on je netko tko nije svjestan tih osjećaja i upravo ih otkriva. Josh je to odglumio na vrlo suptilan i poseban način”, objasnio je Condon.

Evangelički svećenik Franklin Graham iz Sjeverne Karoline u četvrtak je na svojoj Facebook stranici pozvao američku javnost na bojkot filma, a njegov je post u petak podijeljen 88.000 puta, pa su vlasnici kina na otvorenom u Alabami odlučili zabraniti prikazivanje nove verzije Disneyjeva klasika.

U Rusiji su reagirali i zastupnici pa će tako film ondje biti zabranjen za mlađe od 16 godina.

Izvor: direktno.hr

1 comment

  1. kristijan

    Ajde Batak doma, među klokane širi nesnošljivost prema drugima.

    Tamo šutiš a ovdje se hurčiš.

Odgovori

Skip to content