SRBI OSTALI BEZ 30 MILIJARDI HRVATSKIH KUNA

Odbijen zahtjev umirovljenika tzv. SAO Krajine za isplatom mirovina iz Hrvatske

Neslužbeno doznajemo da je Međunarodna organizacija rada u Ženevi odbacila tužbu Sindikata udruženja umirovljenika Srbije, donosi HRT.

Sindikat je, naime, prije dvije i pol godine pokrenuo postupak ne bi li za više od 80 tisuća umirovljenika dobio navodne zaostatke mirovina koje im Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje nije isplaćivao tijekom Domovinskoga i sve do 1998..

Za to vrijeme primali su mirovine preko fondova tzv. SAO Krajine. Hrvatsko je stajalište, a potvrdili su ga i međunarodni sudovi, da su te mirovine već isplaćene iz fondova takozvane SAO Krajine te nema govora o dvostrukim isplatama.

Prema medijskim napisima, iznos koji traže umirovljenici iz tzv. SAO Krajine iznosi više od 30 milijardi kuna.

3 comments

  1. jasnamarijajankavicmarija

    pa oni će tražiti sve i na sve moguće načine pokušavati iz HR izvući , a njihova vojska ih je gazila i otjerala iz hrvatske. Uostalom svaki iole pošten i lojalan građanin srpske nacionalnosti ostao je ovdje. A sve se to događa jer naša politika šuti, mediji su lijevi (čast iznimkama)

  2. Jaroslav Stučka

    Kako može netko ostati bez nečega što nije niti imao ? Prije bi se moglo reći kako su pokušali nekome ukrasti nešto što im ne pripada.

Odgovori

Skip to content