ČUDO U SIRIJI Tijekom Velikog tjedna proplakala ikona Djevice Marije!

Iz ikone u Siriji zadnji je put ulje poteklo 2001. godine, a to se, prema bliskom izvoru, ponovilo ove godine za vrijeme Velikog tjedna. Ulje, za koje je znanstveno dokazano da je maslinovo, prvi put je poteklo u subotu, 27. studenog 1982., u kući arapskog stila mlade Myrne Nazzour koja potječe iz katoličke i pravoslavne obitelji iz skromnog susjedstva Soufanieh u Damasku, blizu mjesta na kojemu je Sveti Pavao vidio svjetlo Kristovo.

Na početku je bilo riječ o ikoni Marije odjevene u plavo s Djetetom, no nakon što su je odnijeli u lokalnu crkvu na čuvanje i štovanje, iz još barem tisuću drugih ikona, uključujući i poznatu ljubičastu ikonu, poteklo je ulje.

Prvobitna, dva centimetra velika ikona, izvorno poznata Istočnjacima pod imenom Gospa Kazanska (sada se naziva Gospa od Soufanieha) prema izvorima je unutar prvog sata proizvela dovoljno ulja za napuniti četiri velika tanjura.

Ulje je teklo i iz Myrninih ruku, a ona je čula kako glas nebeske žene govori „Nemoj se bojati. Uz tebe sam. Otvori vrata i nemoj nikome uskratiti da me vidi. Zapali svijeću za mene.“

Myrna, koja je na početku mislila da halucinira, doživljavala je ukazanja Blažene Djevice Marije od prosinca 1982. godine do ožujka sljedeće godine, dok je ulje navodno istjecalo još dva desetljeća.

Prije šesnaest godina, za vrijeme Velikog tjedna, prestalo je teći, a sada je, pri kraju Velikog tjedna 2017. godine na Veliku subotu, 15. travnja u 11 sati ujutro, ponovno poteklo.

Možemo naslutiti što je taj događaj najavio. Dogodilo se to usred zastrašujućeg razdoblja za kršćane u Siriji – sve više strahuju zbog zračnih napada SAD-a za koje se mještani boje da bi mogli produžiti unutarnji rat koji se ondje odvija (iako je Papa osudio napad plinom koji je doveo do zračnih napada). Ulje je poteklo istog tjedna kada je velika bomba bačena na Afganistan te kada su izbile nuklearne napetosti oko Sjeverne Koreje

Izvor: medjugorje-info.com/mysticpost.com

Odgovori

Skip to content