Pokrenuta ‘Mrežalica’, prva katolička društvena mreža u Hrvatskoj

U župama Đakovačko-osječke nadbiskupije prvoga dana Susreta hrvatske katoličke mladeži 29. travnja u popodnevnim satima počeo je bogat i raznovrstan duhovni program. S mladima su i nad/biskupi Hrvatske biskupske konferencije.

Domaćin đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić sudjeluje u programu u Slavonskom Brodu, a umirovljeni đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić u Đakovu. Predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić sudjeluje u programu u župi sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić je u župi sv. Petra i Pavla u Osijeku, varaždinski biskup Josip Mrzljak je u župi sv. Jakova, ap. u Gunji, sisački biskup Vlado Košić je u župi Bezgrešnog začeća BDM u Valpovu, dubrovački biskup Mate Uzinić je u župi sv. Josipa radnika u Vukovaru, krčki biskup Ivica Petanjak je u župi Uzvišenja sv. Križa u Osijeku, vojni biskup u RH Jure Bogdan je u župi sv. Rozalije, dj. u Ivanovcu, gospićko-senjski biskup Zdenko Križić je u župi sv. Mihaela arkanđela u Donjem Miholjcu, šibenski biskup Tomislav Rogić je u župi BDM Kraljice mučenika u Vukovaru, umirovljeni šibenski biskup Ante Ivas je u župi sv. Ilije proroka u Velikoj Kopanici, zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško je u župi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji, predsjednik Odbora HBK za mlade zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski je u župi sv. Filipa i Jakova, ap. u Vukovaru, banjolučki pomoćni biskup Marko Semren je u župi sv. Lovre, đk. i mč. u Lipovcu, biskup Križevačke eparhije Nikola Kekić je u grkokatoličkoj župi Krista Kralja u Vukovaru.

Sudionici SHKM-a tijekom programa upoznaju župu domaćina i mlade koji su ih ugostili te će zajedno provesti vrijeme u molitvi i pjesmi sve do 22.30 sata. Tada završava program u svim župnim zajednicama, kako bi se mladi odmorili i pripremili za sutrašnji cjelodnevni program u Vukovaru.

S početkom Susreta hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru, od danas, 29. travnja, krenula je s radom i prva društvena mreža mladih katolika pod nazivom „Mrežalica“, a koju je pokrenuo Studentski katolički centar.

„Ona će biti preslika stvarnoga života Crkve – ponajprije župnih zajednica, te potom i svih drugih: udruga i pokreta, kao i svih aktivnosti i stvarnog života svake zajednice. Na njoj će se lako moći pratiti sva događanja, najave, obavijesti i druge važne informacije na razini župa ili biskupija Crkve u Hrvata, pronalaziti duhovne sadržaje, dobre kolumne, i pregled drugih važnih vijesti i zbivanja.

Na „Mrežalici” će se nalaziti detaljni i istiniti profili tisuća mladih sa svim onim što oni jesu, što vjeruju, misle, čine, rade, mole, vole; i vidjeti njihove stavove, ideja, inicijative i aktivnosti“, poručili su pokretači.

Na „Mrežalicu“ se možete prijaviti na www.mrezalica.hr

MISIJA / IKA

Odgovori

Skip to content