Srbijanski ratni zločinci moraju odgovarati, a ne optuživati

Nakon što je policija u Republici Srpskoj, odnosno Policijska uprava Trebinja podigla kaznenu prijavu protiv general bojnika, odnosno Junaka hrvatskog Domovinskog rata Ante Gotovine zbog zapovjedne odgovornosti u vrijeme Domovinskog rata, optuživši ga da je, kao zapovjednik Hrvatskog vijeća obrane (HVO) na području općine Livno kršio međunarodno humanitarno pravo i odredbe Ženevske konvencije, tijekom oružanog sukoba u BiH 1992., odnosno da je naredio ubojstva 24 civila srpske nacionalnosti, napokon moramo reći – dosta!

Naime, na taj način, što je vidljivo i sa Mjeseca, ova „igra“ optuživanja nevinih hrvatskih ratnih zapovjednika, ali i branitelja, može trajati u beskonačnost, iako ima samo jedan cilj, a to je – zamagljivanje istine.

Još malo, ako se tako nastavi, uopće se neće znati tko je bio agresor, a tko žrtva.
General Pavao Miljavac je u povodu ovog slučaja rekao za „Avaz.ba“: „Ako je Gotovina naredio ubistva, neka odgovara, ali treba imati dokaze!“

Kao prvo, da su imali i imaju dokaze, Srbi bi već odavno ne samo podigli kaznenu prijavu, već i osudili Gotovinu, a kao drugo: Hrvatska je imala i ima dokaze protiv iznimno velikog broja Srba, Crnogoraca, pripadnika zločinačke JNA i domaćih izdajica koji su uistinu učinili ratne zločine, ali ih je na žalost najvećim dijelom – amnestirala.

To drugim riječima znači da su srbijanski i ini četnici, koji su izbjegli suđenja i robije, baš danas ti koji „mute vodu“, samo da netko ne pita: „Bre, što ste radili u ratu?“

General Miljavac morao bi znati da „ne treba imati dokaze“, da se hrvatske branitelje može suditi i bez njih, poglavito kad se zna da su tužitelji oni iz čijih su redova agresori na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Pa, kad je tako, a tako je, onda je pod hitno potrebno ponovno preispitati ulogu pripadnika agresorske vojske, odnosno ukinuti Zakon o amnestiji i aboliciji, po kojem su brojni četnici oslobođeni svih odgovornosti za počinjene zločine u Hrvatskoj.

Naprosto je smiješno da nakon Srbije i Republika Srpska (BiH) počne suditi hrvatske branitelje, dok Hrvatska još nije osudila ni jednog značajnijeg ratnog zločinca za zločine u Vukovaru, Osijeku, Škabrnji, Voćinu, Dubrovniku, Zadru, Gospiću, Vinkovcima, Saborskom i brojnim drugim gradovima i mjestima diljem Hrvatske.

Osim srbijanskim i inim ratnim agresorima, Hrvatska treba suditi i onima koji su primili kaznene prijave za njihove zločine, ali koji ih do danas (namjerno) nisu ni izvadili iz ladica, a kamoli da bi po njima nešto konkretno učinili. Ako nekoga i optuže i osude obično se nakon toga kaže da je „nedostupan“.

Srbi svoje ne daju, dok su u Hrvatskoj „puni“ zatvori hrvatskih branitelja!

Ako Hrvatska želi izbjeći daljnja ponižavanja, odnosno optužbe kao što je ova o Gotovini, onda prije svega mora pronaći i kazniti krivce za agresiju na Republiku Hrvatsku, a ne se „klanjati“ čak i navodno jednom četniku koji sjedi u Hrvatskom saboru.

I još nešto: što bi sad trebali hrvatski branitelji? Šutjeti, praviti se da ih to „ne zanima“?

Ne, ne smijemo dozvoliti da nam još i danas agresori i domaće izdajice, ali i „profesionalni partizani i Jugoslaveni“ drže lekcije, tim prije što smo dozvolili da srpski ratni zločinci žive u Hrvatskoj – nekažnjeno. Ako ne vjerujete, pitajte Vukovarce!

Dosta je!

Mladen Pavković

Izvor: ovdje

1 comment

  1. foringas

    Reći dosta?
    To smo trebali reći odmah nakon Domovinskog rata i optužiti sve srbo-četnike za ratne zločine a ne da smo ih abolirali i još šutimo na njihove optužbe !!
    Ali nije nam još kasno, samo trebamo optužiti sve srbo-četničke ratne zloočince kao i lutrirati sve komuniste aktivne u Hrvatskoj.

Odgovori

Skip to content