ADMIRAL DOMAZET: Europa je zaključala vrata Kristu, pogledajte što se događa u Hrvatskoj!

Svjedoci smo loših odnosa dviju nuklearnih sila SAD-a i Rusije, a oni se nisu ublažili ni dolaskom Donalda Trumpa na vlast. Istodobno svjedočimo savezništvu ruskog predsjednika Vladimira Putina i sirijskog mu kolege Bashara al-Assada. Svjestan je toga i američki predsjednik koji je dočekao ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova u Bijeloj kući i tom ga prigodom pozvao da učini sve kako bi Moskva “obuzdala” svoje saveznike: snage sirijskog predsjednika Bashara al-Assada i sve skupine koje režim pomaže.

Tko će u tom odnosu snaga izvući kraći kraj i zašto je ruskom predsjedniku bitna Turska i Palestina? Je li Vladimir Putin već ušao već na teritorij Zapada i što će to značiti u omjera snaga i budućih odnosa svjetskih velesila?

Odgovore na ova pitanja kao i ocjenu sadašnje uzavrele geopolitičke situacije za Direktno je iznio admiral Davor Domazet Lošo.

“U ovom trenutku, postoje tri geopolitička tabora u svijetu. Prvi je Rusija i neoazijatizam s ciljem prodora u središnju i južnu Europu te na Bliski istok. Drugi je tabor kineska telurokracija, koja je do sada bila kopnena, ali je krenula u projekciju svoje moći na moru i to na južno i istočno Kinesko more, a počela je usporavati prevladavajuću moć SAD-a na Tihom oceanu. Treća geopolitika je i tabor anglosaksonskog atlantizma, a poprište je srednji Bliski istok, tzv. put svile, a drugo područje sučeljavanja je Europa. U ovakvoj podjeli, Europa više ne predstavlja ozbiljnog igrača. Ona luta, pogubila se i krenula je u urušavanje svog identiteta. Oni koji upravljaju svjetskim kaosom, stvorili su uvjete za migracijsku krizu. Kad kažem identitet, mislim na kršćanstvo. Oduzmite Europi kršćanstvo i što joj ostane? Ništa. Europa je zaključala vrata Kristu. Ne postoji više autoritet ni u čemu. Dobar je primjer Hrvatska. Svi sve mogu, znaju, svima je sve dozvoljeno”, ističe admiral.

Postoji izlaz

Zanimalo nas je koji su to koraci da se Europa ‘vrati’ na pravi put, na što je naš sugovornik imao spreman odgovor.

“Ima izlaza. Na pravi put naš kontinent može vratiti središnja Europa sa svojim kršćanskim tradicijama, to su njezini korijeni. Dobar su primjer ponašanje i odluke mađarskog predsjednika Viktora Orbana. Najgori primjer je novi predsjednik Francuske Emmanuel Macron, koji predstavlja najcrnji kapital”, ističe admiral.

Procjenjuje da ćemo u bliskoj budućnosti biti svjedoci nove legalizacije katoličke Europe od Baltika do Jadrana i ruskog pravoslavlja do Vladivostoka.

“Ne smije se zaboraviti da je sadašnju krizu pokrenuo SAD. Kada je Putin vidio da se potkopava snaga Rusije, cilj mu je bio stvaranje vojne sile. I uspio je u tome. Dogodio se fenomen. Prvi je put Rusija uspjela SAD-u preuzeti moć upravljanja, zahvaljujući sirijskom predsjedniku al-Assadu. Rusija je preuzela upravljanje krize u Siriji od SAD-a i tako se Putin ‘popeo’ na svjetsku pozornicu. Putin je kao car, njemu dolaze, ne ide on nikome”, ističe naš sugovornik te zaključuje:

“Doći će do dogovora između SAD-a i Rusije. To mogu potpisati. Podjela svijeta dogodit će se po već ranije viđenoj matrici. SAD će prepustiti utjecaj Kine na Dalekom istoku, a Rusija će dobiti jak utjecaj u istočnoj Europi, djelomično u središnjoj i na Bliskom istoku te dijelom Srednjeg istoka. Takav će biti dogovor, a moguće je da je dogovor već i pao”.

Izvor: direktno.hr

2 comments

  1. strauss

    Nebojse Admirale, mnogi su pali pred Bogom i EUROPA će na onaj svjet otići sa jednom nogom!

Odgovori

Skip to content