DIREKTNO: Donosimo dijelove nove Tomčeve knjige, mnogi će se zamisliti…

U povodu 80. rođendana Zdravka Tomca, u četvrtak 18. svibnja u Dvorani Vijenac na zagrebačkom Kaptolu bit će predstavljena njegova nova knjiga ‘Hrvatski patriotizam – Što to znači biti Hrvat?’.

O knjizi će na predstavljanju govoriti profesori Nikola Debelić i Zvonimir Šeparović, potom sisački biskup Vlado Košić, nekadašnji saborski zastupnik Anto Kovačević te sam autor, cijenjeni hrvatski političar Zdravko Tomac.

Uoči predstavljanja donosimo izvode iz knjige.

“Hrvatski narod ponovno živi svoje sudbonosne dane jer su:

1. napadnute sve bitne vrijednosti hrvatskoga nacionalnog identiteta i nacionalnog ponosa;

2. stvoreno je stanje destrukcije, obezvrjeđivanja i rušenja bitnih nacionalnih vrijednosti i institucija, jer se stvara stalno stanje gnjeva i mržnje, žele se ljudi uvjeriti da hrvatski narod nije sposoban imati svoju državu i s njome na demokratski način upravljati te da je u našem interesu da nas ‘veliki brat’ stalno nadzire, da ustvari upravlja umjesto nas te da mu moramo biti zahvalni što nas drži u pokornosti jer je to navodno u našem interesu;

3. stalno se potiču podjele i sukobi unutar hrvatskoga naroda. Obnavljaju se i žele stvoriti novi krvavi mostovi sukobljenoga hrvatskog naroda. Traži se da se hrvatski narod pomiri s agresorima, ali svaka ideja pomirbe unutar hrvatskog naroda sotonizira se kao najveće zlo i grijeh. Zato je i dalje na udaru dr. Franjo Tuđman kao arhitekt sloge i zajedništva hrvatskoga naroda u ostvarivanju bitnih nacionalnih interesa;

4. na djelu je sustavno destruiranje Katoličke Crkve i katoličke vjere kao bitnog dijela identiteta hrvatskoga naroda u prošlosti i danas.

5. na rukovodeće položaje postavljaju se antihrvati i stvara kompadorska elita koja će dobro živjeti služeći stranim gospodarima. Ponovno je na djelu obnova stare komunističke politike zapošljavanja na temelju političke podobnosti;

6. vodi se smišljena politika destrukcije obitelji;

7. želi se ukinuti hrvatski jezik;

8. vodi se informacijski rat za ‘bolju’ prošlost, za krivotvorenu prošlost na temelju koje će se graditi budućnost suprotno interesima hrvatskog naroda;

9. Hrvatska se stalno tjera ultimatumima da donosi odluke protiv vlastitih interesa. I dalje živimo pod strašnim pritiscima usprkos oslobađajućih presuda našim generalima. Dane ponosa i slave i naš Domovinski rat pokušavaju krivotvorinama pretvoriti u zločinački pothvat i nametnuti teški povijesni teret sadašnjim i budućim generacijama hrvatskoga naroda.

Zdravko Tomac: Treba uvjeriti hrvatski narod da postoji alternativa sadašnjoj politici

Ključno je pitanje hoćemo li to dopustiti. Vjerujem da ne ćemo, ali nije dovoljno samo odlučiti da ćemo se suprotstaviti antihrvatskoj politici, nije dovoljno samo odlučiti da želimo mijenjati sadašnje stanje. Potrebno se i organizirati. Potrebno je uvjeriti hrvatski narod da postoji alternativa sadašnjoj politici, i da postoje pošteni, moralni i sposobni ljudi, domoljubi koji vole svoj narod i koji su spremni ne samo braniti naše nacionalne interese i identitet nego ako treba i sebe žrtvovati u toj obrani. Takvo stanje sjajno je rezimirao u jednoj rečenici velečasni Zlatko Sudac na svom portalu u jednoj od svojih propovijedi (www.velecasnisudac.com). Evo te rečenice:

‘Ispada da je više Hrvata izgubilo Jugoslaviju, nego što je Hrvata dobilo Hrvatsku’. Duhovno stanje nacije pokazuje da je hrvatski narod ponovno ušao u krizno razdoblje koje je sjajno opisao Antun Gustav Matoš rečenicom: ‘Opet je Hrvat teško biti’.

Ta izreka vrijedi za cijeli hrvatski narod u Hrvatskoj, a osobito u Bosni i Hercegovini.

Narod koji zaboravi svoju prošlost osuđen je da mu se ona na krvavi način ponavlja. Ovu knjigu pišem između ostaloga kao svoj prinos i zalaganje da ne smijemo zaboraviti prošlost, da ne smijemo zaboraviti da se ona obezvrjeđuje i krivotvori, da ne smijemo dozvoliti da peta protuhrvatska kolona i dalje djeluje, da bitno utječe na društvene procese koji su u tijeku i koji ponovno određuju našu sudbinu. Hrvatska država nakon duge povijesne borbe hrvatskoga naroda konačno je stvorena i obranjena. Hrvatska je ušla u NATO i u Europsku uniju. Dakle, jedno burno i važno povijesno razdoblje hrvatskoga naroda je završeno.

Hrvatski narod ulazi u novo povijesno razdoblje za koje je potrebna nova nacionalna strategija. Međutim, unutarnje podjele i borbe unutar hrvatskoga naroda nisu završene. Čak se može reći da nisu do kraja povijesno poražene snage koje ne žele samostalnu hrvatsku državu. Te snage su ojačale i dalje imaju veliku moć. Zato borba ne će biti lagana ni jednostavna. Koliko su te snage jake i moćne pokazuje činjenica da, iako je konačna presuda Haaškoga suda, koja oslobađa krivnje Hrvatsku, ustvari presuda petoj koloni u Hrvatskoj, njoj se nije ništa dogodilo, ona je i dalje ostala na nogama.

Očekuje se krajem godine drugostupanjska konačna presuda Haaškog suda optuženim Hrvatima iz Bosne i Hercegovine koja će bitno utjecati na povijesni položaj i sudbinu hrvatskog naroda. Ta presuda, ako im pravde, morala bi biti oslobađajuća. Međutim, moguće je da bude i nepovoljna i nepravedna, što ne bi bilo prvi puta. Ali u tom slučaju hrvatski narod se ne smije predati, mora nastaviti borbu za istinu i mora jasno reći da smo našu povijest ispisali u Domovinskom ratu i da ih nikakvim krivotvorinama i nepravednim presudama ne može promijeniti Haaški sud”, piše Zdravko Tomac.

Izvor: direktno.hr

 

3 comments

  1. Mario Milovčić

    Ovaj mali kristijan laprda već dugo, boji se potpisati punim imenom i prezimenom. On misli da su svi hrvatski komunisti bili zadrte komunjare. Malo je komunista koji su na vrijeme progledali i shvatili što je velikosrbski Miloševićev nacifašizam, jer je to uistinu bio a i danas je Vučićev isti zamotan u oblandu nekakve uljuđene euro-demokracije a u stvari čisto četništvo i imperijalni velikosrbizam koji podupiru petokolonaši od Pupavca do Mrakovine a sve pod parolom tzv. borbe za ljudska i manjinska prava. Samo što oni smatraju da hrvatska većina ne zaslužuje ta prava pa ni pravo na svoju državu, a razni lažni ugroženici, bilo da su Srbi, Židovi, Romi, Talijani ili LGBTIQ stalno viču da nemaju svoja prava, a zapravo ta prava koja traže su ubijanje nerođenih, zatiranje hrvatskoga imena, jezika, kulture i identiteta u čemu im, nažalost, pomaže i Plenković kojemu su važniji Pupavac i Pusićka nego Hasanbegović, Esih, Glasnović i Kovač. Šeksovito!?!

  2. petar 100

    …profesore Tomac,neka vas Bog pozivi i dade snage:Hrvatski intelektualci mogu puno pomoci u borbi
    protiv primitivne i sirove pete kolone(udruzeni komunisti i cetnici koji su napravili toliko zla Hr.narodu i jos rade),
    trebaju biti onemoguceni ,raskrinkani i lustrirani!!

  3. kristijan

    Demencija (godine) čini svoje.
    Kad okorjeli komunist postaje nacionalno osvješten onda biva nacionalno onesviješten.
    Iz krajnosti u krajnost.

Odgovori

Skip to content