DOSTA JE BILO: Ide tužba protiv Vulina!

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) podnijela je Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH), ali i Javnom tužiteljstvu Republike Srbije (!) krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vulina, ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanje Vlade Republike Srbije u Beogradu zbog teških i nepopravljivih kaznenih djela uvrede.

(čl. 147.st.1. KZ-a), klevete (čl. 149. St. 1. KZ-a) i sramoćenja (čl. 148. St.1 KZ-a), odnosno zbog njegovih izjava koje se prije svega odnose na sudionike komemoracije na Bleibuiškom polju 13. svibnja 2017. i drugo.

Naime, okrivljeni je među ostalim izjavio (postoji i video snimka!) da je ta komemoracija bila „najveće okupljalište fašista u Evropi“ i da „tu istinu ništa ne može da promeni“. Zatim je dodao da je „posebno opasno i žalosno što se najveće okupljalište fašista u Evropi sprovodi pod pokroviteljstvom hrvatskog Sabora, zvanične države“.

Vulin je u svojoj skandaloznoj izjavi, objavljenoj i na stranici njegova ministarstva, također istaknuo da se „ustaštvo u Hrvatskoj budi“, a za Marka Perkovića Thompsona, jednog od najpopularnijih hrvatskih pjevača, domoljuba i hrvatskog branitelja da je „ustaša“ i da u svojim pjesmama „slavi ubistva bezbrojnih srpskih civila, ljudskih bića“!

Na taj način, ponovno je neargumentirano klevetao i uvrijedio brojne sudionike Bleiburške komemoracije, među kojima i hrvatske branitelje, tim prije što na ovom skupu, koliko nam je poznato, nije zabilježen ni jedan incident, već je sve prošlo dostojanstveno i mirno.

Okrivljenik je namjerno i u zloj vjeri izrekao ove laži i da ponizi hrvatski narod tako da njegova kaznena odgovornost (riječ je o ministru srbijanske Vlade!) nije i ne može biti upitna.

S ovom kaznenom prijavom, želimo skrenuti pozornost i srbijanskoj Vladi, a osobito srbijanskom narodu na teške provokacije jednog od njihovih istaknutijih političara, koji i na ovakav način truje međuljudske odnose između Hrvatske i Srbije.

Skup u Bleiburgu i ove je godine bio izravno prenošen putem Hrvatske radiotelevizije (HRT), a i na snimci se jasno može vidjeti da tamo nije bilo nikakvog „okupljališta fašista“ dok za Thompsonove pjesme možemo reći da govore o Bogu, obitelji i domoljublju i da je njegova pjesma „Lijepa li si“ dobila i Porina (najveću glazbenu nagradu u Hrvatskoj za „hit godine“!).

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Izvor: dragovoljac.com

 

Odgovori

Skip to content