Drama u HDZ-u nakon najnovijih anketa: ‘Zašto nas Plenković nije konzultirao…’

“Aktualni politički trenutak je ozbiljan. Stoga na stranačkim tijelima očekujem raspravu ne samo o kolegi Hasanbegoviću nego i o raskidu koalicije s Mostom i o tome što dalje, s kojim će političkim strankama HDZ surađivati da bi dugoročno osigurao stabilnu saborsku većinu i političku stabilnost Hrvatske”, rekao je za Jutarnji list dr. Miro Kovač, međunarodni tajnik stranke.

Slični zahtjevi da se raspravlja o potezu Andreja Plenkovića zagovara sve veći broj istaknutih članova stranke, s time da je zasad Kovač jedini koji se to usudio javno zatražiti. Dok su hadezeovci odmah poslije sjednice Vlade na kojoj je Plenković razriješio ministre ocjenjivali da je to hrabar i državnički potez, sada ih je sve više koji zamjeraju predsjedniku što se prije takve odluke nije konzultirao s članovima Predsjedništva.

Ovih se dana u HDZ-u moglo čuti i dilema je li trebalo prekinuti suradnju s Mostom uoči lokalnih izbora, a novo uznemirenje nastalo je kada su se vidjeli rezultati ankete Cro Demoskop koja pokazuje da je pao rejting i stranke i njezina predsjednika.

“Prvi put je Plenković najnepopularniji hrvatski političar. Tako je bilo i za Karamarka i znamo kako je to završilo”, reklo nam je nekoliko hadezeovaca iz vrha stranke.

Izvor: ovdje

4 comments

  1. Ivan Cubela

    U HDZ-eu su morali odmah reagirati, kada je Plenković maknuo izabrane zastupnike, i u vladu postavio ministre lijevog svjetonazora. Moguće, da još nije sve izgubljeno, ako pravi HDZ-ovci stanu čvrsto i uzdignute glave, istini za volju bojim se oni koji stalno kao nojevi nabijaju glavu u pjesak.

  2. Vadlja Branko

    Taj potez Plenkovića nije čudan. On je odmah po preuzimanju vlasti, kao Predsjednik vlade. i HDZa, izjavio
    ” Vladat ču čvrstom rukom “. Tako je vladao i Hitler. To znači, nema konzultacija, već on samostalno odlučuje,, što je i proveo od samog početka svog Vladanja.
    Teško je shvatiti, da su se kod toga, stari prekaljenii HDZovci ponašali kao ovce koje vode na klanje, pa se ne usude , niti zamektati.

Odgovori

Skip to content