Fra Nikola Mate Roščić uputio poruku Plenkoviću

Fra Nikola Mate Roščić na svom je Facebook profilu uputio poruku hrvatskom premijeru. Poruku prenosimo u cijelosti: 

”Cijenjeni gospodine Plenkoviću! Vama sam osobno posve nepoznat, a zašto bi drukčije uopće i bilo, ta ja sam obični fratar i to još u poodmaklim godinama (77). Ali Vam se iskreno i uljudno obraćam ovim riječima. Znam da se nalazite u teškim aporijama i pred povijesno važnim odlukama. Stoga moja iskrena riječ i preporuka: “Neque pro toto auro venditur libertas!” Ni za sve blago ovoga svijeta, ni za svu slavu, niti za svu vladavinu, nemojte prodati hrvatsku slobodu, ponos i dostojanstvo hrvatskog naroda, nemojte sklapati ubitačne kompromise, nemojte pogaziti, prezreti i zanemariti vjekovječne težnje, žrtve i pregnuća hrvatskih sinova i kćeri koji su se odlično očitovali u Bljesku i Oluji. Viteški i odlučno u “boj za narod svoj”, sa srcem Zrinjskoga i brojnih onih koji su na njegovu tragu uvijek bili “za dom spremni”. To nije grijeh i sramota, već je to čast i dika SVAKOG DOMOVINSKOG SINA. Želimo Vas vidjeti u tom viteškom stavu na dobrobit voljene i jedine DOMOVINE HRVATSKE”, napisao je.

Cijenjeni gospodine Plenkoviću! Vama sam osobno posve nepoznat, a zašto bi drukčije uopće i bilo, ta ja sam obični…

Gepostet von Fra Nikola Mate Roščić am Montag, 1. Mai 2017

 

2 comments

  1. navodar

    Vidi,vidi,obični fratar,otac i djed,Bog ga blagoslovio kad se usudio napisati ovo pismo ON ĆE DRITO U RAJ.ALELUJA!!!

  2. Vladimir,Istra

    Poštovani i dragi fra Nikola,Mate Roščić
    od srca Vam hvala za ovako kratko , jasno, domoljubno i ljudski iskreno obraćanje jednog Hrvata, vjernika i Franjinog redovnika poštovanom premijeru RH, gospodinu Plenkoviću u uvom delikatnom i izazovnom trenutku hrvatske povijesti.
    Jednako Vam hvala i za reagiranje povodom ispada s provokativnom predstavom na Marulićevim danima u Splitu.
    Još jednom od srca hvala Vama i svima kojmai je stalo do istinskog boljitka Hrvatske, svih Hrvata i svih koji je nastavaju.
    Bog Vas blagoslovio, Vladimir, did, udovac, penzić Istra

Odgovori

Skip to content