Gdje je spomenik Gojku Šušku u Zagrebu?

S tugom, ali i ponosom, sjećamo se Gojka Šuška (Široki Brijeg, 16.3.1945.-Zagreb, 3.5. 1998.), ratnog ministra obrane (od 1991., pa do smrti) i jednog od najbližih suradnika dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika, vojskovođe i pobjednika hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata.

Tuđman je za njega, uz ostalo, rekao da mu je bio doista pouzdan, vjeran suradnik, čovjek koji je znao biti odlučan, ali i mudar i razborit.

No, iako je uz prvog hrvatskog predsjednika i hrvatske branitelje bio među najzaslužnijima što smo pobijedili srpskog i inog agresora (ali, na žalost ne i domaće izdajice!) njegovog imena na žalost nećete naći u Registru hrvatskih branitelja!?

Međutim, ovaj je velikan zaslužio i spomenik u – Zagrebu. I to ispred Ministarstva obrane RH! Tko bi mogao imati što protiv? Ali, kako to već kod nas ide ne da ga nije dobio, već prema svemu sudeći niti neće, bez obzira koja je Vlada na sceni. Naime, kod nas je, na žalost, previše jalnih i zlobnih koji osim svoje malenkosti ne vide dalje „od nosa“.

Šušak je uistinu bio među prvima kad je trebalo.

Junak je Domovinskoga rata.

Bio je omiljen i cijenjen među braniteljima, itd. i tome slično.

Zašto još uvijek nema spomenik usred Zagreba?

A ako ga je tko zaslužio, zaslužio ga je ratni ministar obrane!

Mladen Pavković

Odgovori

Skip to content