Gospa u Međugorju: Molite da preko molitve žudite za nebom

Gospina poruka u Međugorju, 25. svibnaj 2017., preko vidjelice Marije Pavlović Lunetti.

„Draga djeco! Svevišnji mi je dozvolio da vas iznova pozivam na obraćenje. Dječice, otvorite vaša srca milosti na koju ste svi pozvani. Budite svijedoci mira i ljubavi u ovom nemirnom svijetu. Vaš je život prolazan ovdje na zemlji. Molite da preko molitve žudite za nebom i nebeskim stvarima i vaša srca će vidjeti sve drugčije. Niste sami, ja sam s vama i zagovaram pred mojim sinom Isusom za vas. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“

Dan ranije, u srijedu 24. svibnja, u Međugorju je započeo peti Međunarodni seminar za život na kojemu se okupilo oko 200 sudionika iz 15 zemalja. Tema susreta je „Da ljubav vaša sve više raste“ (Fil 1, 9) – U Gospinoj školi, koja je ujedno i tema svih ovogodišnjih međunarodnih susreta u Međugorju. Ovim je međunarodnim seminarom za život objedinjen dosadašnji seminar za liječnike i medicinsko osoblje koji je četiri puta održan u Međugorju, te pro-life seminar, koji je prvi put održan prošle godine. Seminar se održava u dvorani Ivana Pavla II.

Nakon registracije sudionika i riječi dobrodošlice međugorskog župnika fra Marinka Šakote, sudionici su seminara od 16 sati slušali uvodno predavanje fra Ante Vučkovića, franjevca splitske franjevačke provincije i profesora na KBF-u Splitu, poznatoga voditelja duhovnih vježbi, seminara i duhovnih obnova, a koji je dobro poznat i sudionicima međugorskih susreta. Predavač je istaknuo kako je najvažnije osobno susresti Boga, jer nitko od ljudi, pa ni svećenik, ne može ući u područje čovjeka u koje Bog može ući. Svrha je seminara olakšati taj susret.

Nakon predavanja, program se nastavio na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova molitvom krunice u 17 sati, te misnim slavljem u 18 sati, koje je uz koncelebraciju koordinatora seminara – međugorskog župnika, te još 36 svećenika, predvodio fra Ante Vučković.

Predsjedatelj je u homiliji promišljao o ulomku Ivanova evanđelja koji govori o blagdanu posvete Hrama, kada se Isus, odgovarajući na pitanja Židova, proglašava Sinom Božjim. Međunarodni seminar za život nastavlja se i u idućim danima cjelodnevnim programom – predavanjima, svjedočanstvima i molitvom, a završava u subotu 27. svibnja svetom misom u 12 sati.

MISIJA / MEDJUGORJE.HR

Odgovori

Skip to content