HASANBEGOVIĆ: Neću podržati ni Most ni oporbu a s Plenkovićem još mogu razgovarati

Nakon optužbi kojima je Hasanbegović na press konferenciji, organiziranoj u novom stožeru Brune Esih, prozvao Plenkovića ali i njegovu politiku, kao glasnogovornik vodstva stranke pred novinarima se pojavio zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić.

“Hasanbegović se razbacuje izrazima poput ‘kaljuža’, govori o ‘strateškom partnerstvu’ s Mostom, no ‘zaboravlja’ da je upravo on kao ministar i član Predsjedništva HDZ-a glasovao za rušenje Vlade HDZ-a i Mosta“, rekao je Brkić i dodao: “Zanimljivo je da baš oni koji su sad najglasniji protiv politike stranke podržavaju odluke na sjednicama Predsjedništva.

Hasanbegović je bio i na zadnjoj sjednici Predsjedništva i podržao je odluku predsjednika Vlade da razriješi tri Mostova ministra. Tada mu to nije smetalo – sada ima naknadnu pamet.”

U razgovoru za Globus Zlatko Hasanbegović odgovara Milijanu Brkiću da na toj sjednici Predsjedništva nije bilo smisla otvarati raspravu o odluci koja je već bila donesena. “Sjednica Predsjedništva HDZ-a održana je kada je razlaz s Mostom već bio gotov. Plenković o tome nikoga nije obavijestio. Svoju odluku držao je u tajnosti. Razlaz s Mostom je bio potpun i bilo je bespredmetno o tome raspravljati”, kaže Hasanbegović.

Izvjesno je da će narednih dana doći do popuštanja tenzija između vrha HDZ-a i odmetnutog bivšeg ministra kulture. Na pitanje hoće li doći do sastanka i razgovora s premijerom koji je Andrej Plenković ovih dana najavljivao, Hasanbegović kaže: “Idem na sastanak sa svakim tko me pozove pa ću tako razgovarati i s Plenkovićem.

U Saboru se neću pridružiti ni dosadašnjoj oporbi ni Mostu. Ne želim na sebe preuzeti odgovornost za pad Vlade i za nove izbore. A o novoj parlamentarnoj većini izjasnit ću se kada vidim tko će u njoj biti i tko su partneri.”

Hasanbegović kaže da još nije donio odluku o tome hoće li osnivati novu političku platformu ili će pratiti i čekati razvoj situacije u HDZ-u. Veliku koaliciju sigurno neće čekati skrštenih ruku jer za njega u njoj neće biti mjesta.

U HDZ-u najveći se strah širi oko toga da “sindrom Hasanbegović” ne digne na noge i “drugi ešalon” stranačkih nezadovoljnika.

“Ne vjerujem da bi se Hasanbegoviću još netko mogao pridružiti”, uvjeravao nas je potpredsjednik Sabora dr. Željko Reiner, koji kaže da se sve ovo što se sada događa može, ali i ne mora, reflektirati na većinu u Saboru. “O tome se može samo spekulirati, a sve će se vidjeti kada bude glasanje za nove ministre. Vidjet ćete da ćemo imati dovoljno ruku.”

Izvor: kamenjar.com

Odgovori

Skip to content