IVANA MALETIĆ: Nije bilo drugog rješenja osim razlaza s Mostom

Potpredsjednica HDZ-a i eurozastupnica Ivana Maletić u razgovoru za portal Direktno komentirala je, kako se to kaže, aktualne političke događaje te odgovorila na razne Hasanbegovićeve lažne tvrdnje i „usporedbe“. Prenosimo njezine ključne poruke:

O HASANBEGOVIĆEVU IZLASKU IZ HDZ-a

Odlaskom na drugu listu Zlatko Hasanbegović sam je izašao iz HDZ-a. Žao mi je što tako odlučio, ali svatko ima pravo na svoj izbor. Mi, članovi HDZ-a, dio smo zajednice čija su pravila rada utvrđena Statutom i primjenjuju se na sve – i ta pravila jako dobro znamo. U slučaju Hasanbegović Statut je potpuno jasan.

O RAZLAZU S MOSTOM

Nije bilo drugog rješenja osim razlaza s Mostom jer Vlada mora funkcionirati kao tim i zajedno stajati iza odluka i svojih članova. Predsjednik Plenković jednostavno nije imao izbora. On želi voditi i vodi Vladu koja uspješno provodi sve aktivnosti i projekte, Vladu koja je osigurala rast i koja će osigurati zapošljavanje, veće plaće i bolji životni standard ljudi.

O SPREMNOSTI ZA IZBORE

Ne želimo prijevremene izbore jer Hrvatska nema vremena na bacanje – svi se moramo uhvatiti posla. Ali, ako pripadnici drugih stranaka i većina zastupnika u Hrvatskom saboru odluče da žele na izbore, mi smo spremni.

O HASANBEGOVIĆEVIM „USPOREDBAMA“

Ne vidim nikakvo „ponavljanje povijesti“ – kako to tvrdi Hasanbegović – između sadašnjeg, opravdanog razlaza s Mostom i rušenja vlastite Vlade za vrijeme Karamarka. Za razliku od nekih, tom smo se rušenju suprotstavili mi HDZ-ovi eurozastupnici jer smo smatrali da za Hrvatsku nisu dobri prijevremeni izbori, nego da se trebamo usmjeriti na osnaživanje gospodarskih trendova.

Tada su zastupnici HDZ-a u Hrvatskom saboru dovedeni u poziciju da glasaju o nepovjerenju vlastitoj Vladi – kojoj su bili iskazali povjerenje prije svega nekoliko mjeseci. Ne vidim, kako sam već rekla, „ponavljanje povijesti“ danas jer naše saborske zastupnike sigurno nitko neće tjerati da izglasavaju nepovjerenje Vladi i premijeru kojeg su izabrali.

O VAŽNOSTI HDZ-a U EPP-u

HDZ i predsjednik Plenković kreatori su europskih politika, a jedan od dokaza je i Kongres Europske pučke stranke (EPP-a) – održan u ožujku na Malti – na kojem je usvojena naša izmjena u važnom dokumentu o budućnosti Europske unije kojom smo zatražili i postigli da se Kohezijska politika treba nastaviti i da se sredstva koja se izdvajaju iz EU proračuna ne smiju smanjivati.

Dakle, nema odnosa „nadređeni-podređeni“ ili „lutkar-lutka“ – kako to neupućeno tvrdi Hasanbegović – nego su sve nacionalne stranke, članice EPP-a, jednako važne i aktivno sudjeluju u definiranju europskih politika.

Izvor: ovdje

1 comment

  1. Ivan

    Tako je drugarice, vi poštivajte vaš statut i vašu stranku,vi dokažite tko laže a tko govori istinu u vašoj partiji, to vi među sobom razgovarajte i riješite, mi tražimo samo ono što ste nam na izborim obetali a sa tom parolom ste izbore i dobili! Nakon izbora bili ste nepravedniji prema biračima koji su birali Hasanbegovića ,a pravedniji prema Pupovcu kojega nije birao narod u vašu partiju, jer nije ni pošao sa vama na izbore, tako isto prema svim drugima, sa kojima danas “trgujete”! Mnogo ste toga obetali, jedino svađa i raskol su ostali. Otvoranje arhive, vama usta puna bila su. Zašutiliste! Zašto,zašto se ne otvaraju? vaši su nokti imate ih pravu lakirati, to je vaša volja i želja, ali nemate pravo neotvoriti arhivu čije je otvaranje NAROD ZATRAŽIO! Imao bih još mnogo toga reći, ali mi je žalosno da od drugoga moramo svoja prava traziti!

Odgovori

Skip to content