Jandroković i njegovih devet života

Foto Arhiv/HANZA MEDIA

Gordan Jandroković je fenomen kakvog domaća politika nije vidjela još od samostalnosti. Jedini aktivni političar koji je na sceni doživio i uspješno politički preživio veći broj stranačkih šefova je samo Vladimir Šeks.

Ovaj HDZ-ovac, koji kao i mačka ima devet života, rođen je u Bjelovaru 1967. godine. Diplomirao je na Građevinskom fakultetu u Zagrebu (1991.) i Fakultetu političkih znanosti (1993.) u Zagrebu, piše 100posto.

Od 1989. do 1994. te od 2000. do 2003. nije participirao u visokoj politici, već je radio u privatnom sektoru. Član je HDZ-a od 1992. godine, a od 2004. član Predsjedništva stranke.

Pet puta su ga birači izabrali za zastupnika u Hrvatskom Saboru, a kolege iz vlastite stranke, još u Mladeži HDZ-a, nazivali su ga ‘Njonjo’, aludirajući pritom na njegove nadrealne ambicije i kameleonsku narav.

Častili su ga i nadimkom ‘Pudlica’ jer je svakom šefu HDZ-a čuvao leđa, naslikavao se s njima i bio onaj čovjek koji stoji u pozadini dok gazda pred kamerama daje izjavu.

Od 1994. do 2000. godine bio je zaposlen u Ministarstvu vanjskih poslova, a na parlamentarnim izborima 2003. godine prvi put, preko malih vrata, ulazi u ozbiljnu politiku.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Odgovori

Skip to content