OPARA, STIPE BOŽIĆ, IVAN GUDELJ… Splitski HDZ predstavio ljude s kojima napada Banovinu

Splitski HDZ u ponedjeljak je definirao konačnu listu za Gradsko vijeće, ali i otkrio tko će biti prvi zamjenici Andri Krstuloviću Opari, kandidatu za novog gradonačelnika.

Očekivano, listu predvodi Opara, zatim slijede Petar Škorić, šef lokalnoh HDZ-a, Božo Zadro, predsjednik Udruge veterana 4. gardijske brigade, proslavljeni alpinist i član HGSS-a Stipe Božić, Tomislav Prljević, tajnik splitskog HDZ-a, Duje Sučić, dosadašnji gradski vijećnik, vjerni partner iz HSLS-a Tonći Blažević, Domagoj Maroević, šef Županijske lučke uprave, a tu je i Ivica Grubišić Gire, predsjednik Gradskog kotara Sirobuja koji je u prošlom mandatu zdušno podupirao gradonačelnika iVU Baldasara, kao i legenda Hajduka Ivan Gudelj, poznati gradski fotograf Valentino Bilić Prcić, mladi glumac Pere Eranović…

Što se tiče Oparinih zamjenika, u slučaju da osvoji fotelju gradonačelnika za operativne poslove biti će zadužen Nino Vela, diplomirani inženjer građevinarstva iz Županijske uprave za ceste, inače vijećnik HDZ-a u kotaru Žnjan.

Druga Oparina zamjenica biti će, pak, Jelena Hrgović, diplomirana teologinja, koja bi se u Banovini bavila društvenim djelatnostima i socijalom.

Zanimljivo, na listi za Gradsko vijeće nema Ljubice Vrdoljak, rutinerke kada je riječ o lokalnom parlamentu, a ni HČSP-ovca Luke Podruga koji je prije četiri godine izborio mandat u Banovini baš pod skutama HDZ-a.

Izvor: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Skip to content