PLENKOVIĆ: Žao mi je što Dragine kvalitete nisu prepoznate!

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nešto poslije ponoći obratio se javnosti u središnjici HDZ-a.

“Čestitke svim našim građanima koji su sudjelovali na lokalnim izborima. Participacija je bila vrlo slična onoj iz 2013. HDZ je izuzetno zadovoljan ukupnim rezultatom. Kako je vrijeme tijekom večeri odmicalo, tako je pobjeda naših kandidata za župane u prvom krugu bila potpuno jasna. HDZ vodi u 12 županija, nekima je pobjeda već zaključena. Siguran sam u pobjedu i to će biti rezultat od 13 županija u kojem će HDZ obnašati vlast. 2013. godine imali smo 35 gradova, sada je to 37 gradova, u utakmicu u drugom krugu idemo u 44 grada. Bit ćemo angažirani i sljedeća dva tjedna kako bi ostvarili još veće povjerenje birača”, rekao je Plenković.

Ukupan postotak HDZ-a, nastavio je, na županijskim skupštinama iznosi 32 posto, u skladu s rejtingom stranke. Dodao je da su rezultati za njega očekivani.

“Izuzetno mi je drago da su naši kandidati u Osijeku i Splitu Ivana Šojat i Andro Krstulović Opara u drugom krugu. Smatram da su velike šanse da moj imenjak postane budući gradonačelnik Splita!”.

Što se tiče Rijeke, poručio je da je HDZ u tom gradu napravio solidan iskorak: “Kolega Staničić napravio je solidan rezultat, nešto je bolji rezultar za skupštinu”.

O Zagrebu i Prgometu

Zatim se prebacio na glavni grad i Dragu Prgometa koji je osvojio nešto manje od šest posto glasova i smjestio se na peto mjesto.

“Zahvaljujem Dragi Prgometu na izvrsno organiziranoj kampanji, žao mi je što birači nisu prepoznali njegove kvalitete, on je čovjek koji bi doprinio razvoju grada. Zahvaljujem Dragi i njegovom timu. Žao mi je da je u neskladu postotak glasova koje je dobio Drago i glasova za Gradsku skuštinu”, rekao je čelnik HDZ-a.

Dodao je da je ovo jedna od brojnih političkih utakmica.

“Vidim da su svi komentirali kako su zadovolji i da su pobjeđivali. Rezultati su pobjednički i realni, bio bih zadovoljniji da smo napravili iskorak u Rijeci i Zagrebu, ali možemo konstatirati uspjeh. Čestitam svim našim kandidatkinjama i kandidatima”, poručio je Plenković i izrazio zadovoljstvo rezultatom kandidatkinja za županice Magde Burić u Primorsko-goranskoj županij i Monike Udovičić u Istri.

Zaljučio je kako HDZ nastavlja s politikom na nacionalnoj razini usmjerenoj na, kako je rekao, gospodarski oporavak i društvenu solidarnost: “Tu smo da rješavamo probleme kao i do sada i vjerujem da ćemo i dalje imati snažnu podršku hrvatskih birača”.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content