PRESUDAN JE BIO DRUGI GENERAL: Kako je general Glasnović potpisao za Jandrokovića

Gordan Jandroković je sa 76 glasova ”za”, 13 protiv i uz bojkot SDP-ovaca i Mostovaca, postao novi šef Sabora! Time je HDZ, barem privremeno, osigurao većinu. A još ujutro, na sjednici Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav, na kojoj se trebalo razriješiti kako će se sjednica nastaviti i tko će je voditi, bilo je sve neizvjesno. Sve dok HDZ nije pokazao potrebne potpise, a SDP povukao svoje prigovore i prijedlog. – Imamo 76 potpisa za imenovanje Gordana Jandrokovića – objavio je šef Kluba HDZ-a Branko Bačić, donosi jutarnji.hr.

– Potpisali su nam svi naši dosadašnji koalicijski partneri iz kluba manjina, tu su kolege iz HSLS-a i HDS-a, te Željko Lacković, Marin Škibola, Željko Glasnović i Tomislav Saucha – naveo je Bačić.

A posljednji potrebni potpis HDZ-u, uz onaj Tomislava Sauche, dao je general Željko Glasnović koji je dan ranije, kad se glasovalo o povjerenju ministru financija Zdravku Mariću, napustio sjednicu. Iako je najavljivao da HDZ-ovci ne mogu računati na njega, i Glasnović se preko noći predomislio.

– Četiri dana pritisaka. To je doživio Glasnović, a na kraju su mu poslali ministra branitelja Tomu Medveda. General na generala. Na kraju su ga privolili da potpiše za Jandrokovića – ispričao je izvor iz HDZ-a kako su došli do ključnog, 76 potpisa, prenosi Jutarnji.

Ovo je ugovor koji su potpisali Glasnović, Plenković, ministar branitelja Medved i državna tajnica Bušić.

Glasnovic_ugovor

 

2 comments

Odgovori

Skip to content