SDP: Na Bernardićev položaj vreba 8 ljudi

Foto: Fah

Ratovi se u SDP-u ne stišavaju, nego razbuktavaju, stranka je otvorila proces potrage za novim vođom, a na čelni položaj vreba navodno čak sedam kandidata i jedna kandidatkinja.

Pronalaženje novog vođe bit će strašno težak proces i vjerojatno je lakše smijeniti Bernardića nego pronaći adekvatnog kandidata koji bi ga mogao zamijeniti u kadrovski devastiranoj stranci, navodi se u novom Globusu.

Stranka je kadrovski devastirana i nitko se ne nameće kao prirodni vođa.

Premda još nitko nije najavio da bi ušao u utrku za novog predsjednika SDP-a, u stranci se spominju imena osmero potencijalnih kandidata: Siniša Hajdaš Dončić, Sabina Glasovac, Bojan Glavašević, Peđa Grbin, Mirando Mrsić, Zvonimir Mršić, Ranko Ostojić i Tonino Picula.

K tome, predlaže se instaliranje iz Podravke nedavno otpuštenog Zvonimira Mršića kao SDP-ova kandidata za premijera, a u stranci marginalizirani Mirando Mrsić preko društvenih mreža prepucava se s Iblerom i vodi rat s Rajkom Ostojićem.

Na Mrsića ne računamo – grmi ovih dana iz stranačkog tabora Davora Bernardića jer se SDP-ov veteran drznuo prozvati vrh stranke zbog katastrofalnih rezultata na lokalnim izborima. Neki, pak, u stranci kažu da bi Bernardićeva desna ruka Rajko Ostojić, koji se također osjetio prozvanim, rado otišao i dalje, odnosno izbacio Mrsića iz stranke i tako ga se riješio “za sva vremena”, o čemu, tvrde, odavno sanja potpredsjednik SDP-a.

Naime, dvojica liječnika se navodno ne vole još od Rebra pa sve do SDP-a.

Ako izbori ne budu tako skoro, onda je najizglednije da će rasti pritisak kako bi se Bernardić sam povukao i tada će, kako je Globusu rekao jedan od bivših SDP-ovih ministara, polako početi sudjelovati i neki od njegovih sada najbližih suradnika, a i već sad se, tvrdi, vidi raslojavanje u njihovim redovima.

Izvor: narod.hr/jutarnji.hr

Odgovori

Skip to content