Sramotna marginalizacija 95-te obljetnice rođenja dr. Franje Tuđmana!

Na dan rođenja dr. Franje Tuđmana, (Veliko Trgovišće, 14. svibnja 1922. – Zagreb, 10. prosinca 1999.), prvog hrvatskog predsjednika, vojskovođe i pobjednika hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, o toj velikoj i iznimno značajnoj ličnosti u hrvatskim medijima (osim pojedinih portala) – muk, tišina, marginaliziranje i prešućivanje.

Namjerno!

A ove godine je 95-ta obljetnica njegova rođenja!

Čak ni Hrvatska radiotelevizija (HRT) ni na jednom od svoja četiri programa nije posvetila ni jednu (sic!) dokumentarnu emisiju ovom hrvatskom velikanu.

Mogli su, da su htjeli, na tu temu, barem prikazati jedan od nekoliko izvrsnih filmova Jakova Sedlara, ako već nemaju svojih.

U medijima nema ni slova da se “HDZ na ovaj dan prisjetio čovjeka koji je stvorio ovu stranku“, ali i hrvatsku državu. Što nisu, primjerice, platili HRT-u da u povodu ove obljetnice prikažu neki film? Ipak je Tuđman – Tuđman.

No, dok obljetnica rođenja ovog čovjeka prođe kao da ga nikada i nije bilo, većini medija to se ne može dogoditi kad su u pitanju pojedini komunistički čelnici. Tako su nedavno o pokojnom Račanu pisali kao da je „živ“! A koliko će tek pažnje posvetiti uskoro maršalu Titu (25. svibnja)!

Sramotno je i jadno što se u dobrom dijelu našeg naroda još uvijek uzdiže Josip Broz Tito, a prešućuju i marginaliziraju istinske hrvatske ličnosti, kao što je – Tuđman.

Neki ga namjerno prešućuju i marginaliziraju jer se pretvaraju da povijest počinje od njih!

Međutim, relativno brzo će doći dan kad će ti i takvi otići u ropotarnicu, dok će Tuđmanovo ime zasvijetliti još većim sjajem.

Mladen Pavković / Kamenjar.com

Odgovori

Skip to content