‘Srbi opet lažu, a hrvatski državni vrh – šuti!’

Srbijanski mediji su se raspisali o tome da se u Gospiću događa skandal nad skandalima, jer da Hrvati od Srba traže da u tom mjestu plate uklonjene ruševina kuća koje su stradale tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, poglavito nakon 1991, iz kojih su (čujte sad ovo!) „pobjegli da spase goli život!“.

Oni naprosto „zaboravljaju“ tko je u ovom ratu bio agresor, a tko žrtva. Također se prave „mutavi“ da nikada nisu vidjeli razrušeni i spaljeni Vukovar, selo Ćelije ili kako su u tom ratnom sukobu izgledali Osijek, Voćin, Vinkovci, Lipik, Pakrac, Saborsko, Škabrnja, Knin, Kijevo i brojni drugi gradovi i mjesta diljem Hrvatske.

U većini tih dijelova Hrvatske, srpske kuće i srpska imovina ostala je gotovo“netaknuta“, dok su Srbi, kao agresori, rušili, palili i opljačkali čak i hrvatske bolnice, dječje vrtiće, škole i katoličke crkve.

Srbi su kao iz Knina, nakon Oluje, bježali kao zečevi. No, većina je prije odlaska u Srbiju sama dignula u zrak ili zapalila svoje domovine, samo da ih kasnije ne bi mogli, kako su govorili, koristiti ustaše.

U Gospiću, ali i drugdje, nakon više od 25 godina, jedan dio Srba više se nije želio vratiti na svoja ognjišta, već su ostavili „pustoš“ na svojim imanjima, da „cijeli svijet“ vidi kako su se ponašali Hrvati dok su bili podmuklo napadnuti, od tri puta jačeg neprijatelja.

Sada Hrvati uklanjaju ostale ruševine i navodno žele da im za to i plate. No, mi imamo saznanja da pojedini Srbi, naročito u okolici Knina, prodaju ono što je ostalo od njihovih kuća Srbima, koji taj građevinski materijal (kamen) opet preprodaju po Jadranskoj obali!

U povodu ovog „skandala“ javio se nitko drugi nego i Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, iz koje je 1992. otjerano oko 200 tisuća Hrvata, od kojih se dosad tek iznimno mali broj vratio.

Dodik, kako prenosi „Politika“, kaže:

„To je nekorektno i ponižavajuće. Što više reći? Porušite kuće, napravite zgarišta i još tražite da vam netko plati čišćenje tih zgarišta. To je vrsta cinizma koja je nepodnošljiva.“

A Srbi u Republici Srpskoj, na čelu s Dodikom, ne da uklanjaju ruševine kuća brojnih Hrvata, koji su bježeći uistinu spašavali glave od srbijanskih kama, već (čujte sad ovo!) ne dozvoljavaju još ni danas da se vrate na svoja vjekovna ognjišta!

O tome gotovo svakodnevno svjedoči banjalučki biskup msgr. Franjo Komarica!

Stoga, tko je taj Dodik da govori o cinizmu i ponižavanju Srba?

Hrvatska, koja se u ovom ratu branila, dosad je na račun svojih poreznih obveznika, obnovila iznimno veliki broj kuća u kojima su živjeli i žive Srbi, umjesto da je to učinila Srbija koja je bila agresor. (Zar ne g. Pupovec?).

No, Srbi kao malo tko vole preokretati stvari, ili bolje rečeno praviti se „toše“.

Kako godine idu, još će ispasti da je Hrvatska bila agresor, tim prije što je neshvatljivo da hrvatski državni vrh uopće ne odgovara na ove i ovakve provokacije, koje imaju za cilj onu Goebbelsovu – sto puta izgovorena laž je istina!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content