Vladu ne ruše ni Most ni HDZ nego Udba i peta kolona!

Ako su to ”uspješno” radili 45 godina naočigled svijeta, sasvim je jasno da i 20 godina nakon kompletne reintegracije hrvatskog teritorija ne miruju. Svih ovih godina peta kolona itekako je prisutna i glavni joj je zadatak destabilizacija Hrvatske na svim poljima.

Od narodnjaka u centru Zagreba, nereda na stadionima, crtanja svastike, namjernog omalovažavanja svega što je simbol hrvatske u Pupovčevom listu ”Novosti” itd. Pored svega, nije slučajno da se dvaput za redom ruši Vlada. Zbog svog neiskustva, a tako to biva kad su vrsni špijuni u igri, Most se upecao i nasjeo na priče koje su namjerno bačene. Zadnji primjer je zapravo taj da je SDP u proceduru uputio prijedlog opoziva ministra Marića.

Naravno, SDP služi samo kao poligon dezinformacija. Njima je jedini cilj vratiti se na vlast i ne dopustiti bilo kome s desne strane da u bilo kojem pogledu vrati dostojanstvo koje je izgubljeno i ujedini narod, baš kao što je to bilo početkom devedesetih. Bez toga ova država neće i ne može naprijed. Upravo velike društvene podjele rezultat su pete kolone koja je praktički 15 godina imala zaštitu u predsjedniku države.

Branitelji su proganjani i omalovažavani. Nitko na svom prozoru više ne vješa zastavu jer nacionalni praznici više nemaju simboliku, a niti se zna kada su i koji je onaj pravi. Dolaskom predsjednice i povratkom desne opcije, uzjurparili su se ”ljudi na zadatku” pa zato nije čudo da posljednjih godina intezivno izmišljaju i spominju fašizam, ustaše, zatiranje sloboda, hrvatske vojnike predstavljaju kao zločince dok se o stvarnim agresorima koji slobodno šeću šuti, kao da su tek nekom ribiču na Dunavu zaplijenili dozvolu za pecanje, a ne činili stravične zločine za koje nisu odgovarali.

Saucha je vjerojatno po preporuci Milanovića promijenio stranu jer time slabi poziciju Bernardića

Tomislav Saucha zasigurno je pod velikim pritiskom i šokom zbog svega što se oko njega događa zadnjih mjeseci. Malo je vjerojatno da je odluku kako će podržati HDZ-ovu večinu donio sam. On i Milanović veliki su frendovi od povjerenja i zasigurno mu se obratio za mišljenje. Podrška HDZ-ovoj većini u stvari je palac dolje za Bernardića.

Milanović, iako loš i poguban državnik, lukav je i iskusan političar. Nakon što je dozvolio premlaćivanje, ismijavanje i progon hrvatskih branitelja, rasturio je HSS i instalirao Krešu Beljaka kako bi tu stranku iz vječito desnog centra preko noći pretvorio u onu koja stoji na tvrdim temeljima petokrake i antifašizma i tako zajedno s njima osvojio prevagu. Na njegovu žalost, nije uspio i morao je odstupiti. Milanović je tako vjerojatno Sauchi savjetovao da podrži HDZ jer bi to bio pokazatelj da Bero više ne drži konce i kontrolu, a to bi značilo da mu slijedi smjena i izbori za novog šefa SDP-a. Tu svoju priliku vidi Milanović koji ima svoje ljude unutar stranke i sigurno ne bi odbio priliku za povratak u velikom stilu, što bi podiglo rejting stranke i vjerojatno u bližoj budućnosti vratilo SDP na vlast na uvjerljiv način.

Iako možda u samom SDP-u ima onih koji ne bi dopustili sustavno rušenje države, petokolonaši bi s njima na vlasti lakše mogli djelovati. Ljevica ih je ionako shvaćala kao dobronamjerne skupine i organizacije koje se tobože bore protiv nekih ”crnokošuljaša” pa ih je neprimjetno i podupirala.

Tome u prilog idu i nagli obrati u komunikaciji Vesne Pusić i Milorada Pupovca, koji odjednom smiruju situaciju i prešutno podupiru Andreja Plenkovića, a sve zato što više nisu sigurni mogu li i dalje stajati na prvoj crti uzurpacije ili su možda dobili informaciju da dolaze mlađi i bolji kadrovi koji su idućih godina spremni dokazivati se svome vrhu u ‘pozorišno-bioskopskoj sekciji’ zvanoj UDBA sa zaštitnim kodom F.R.LJ.I.Ć.

Stoga, iako ne pripadam niti jednoj političkoj opciji, povratak SDP-a na vlast, opasan je za opstanak Hrvatske, kako u gospodarskom, tako u političkom i nacionalnom smislu.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content