ZABRANA THOMPSONA: Predsjednica razgovarala s Pahorom, oglasio se i Plenković

Predsjednik Vlade Andrej Plenković komentirao je zabranu Thompsonovog koncerta u Mariboru, a reagirala je i Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

Premijer je rekao da situacija nikako nije dobra.

“Zatražili smo jutros, kad smo čuli te informacije, našu veleposlanicu u Ljubljani Vesnu Terzić da ispita o čemu je riječ i da nas hitno izvijesti o tome koji su razlozi za zabranu koncerta. Meni nije poznato koji bi to razlozi mogli biti”, rekao je Plenković.

Predsjednica Grabar-Kitarović na ovu je temu razgovarala s Borutom Pahorom.

“Predsjednica je razgovarala sa slovenskim kolegom i prenijela mu svoje mišljenje kako je glazba tu da spaja ljude, a da su zabrane kontraproduktivne”, poručio je glasnogovornik Ureda predsjednice Luka Đurić.

Podsjetimo, mariborska policija odlučila je zabraniti Thompsonov koncert najavljen za subotu. Policija problem vidi u tome što su ulaznice prodavane u Hrvatskoj i Austriji te, kako kažu, strahuju od ‘radikalnih obožavatelja’ iz susjednih zemalja.

Izvor: ovdje

5 comments

  1. ivan hrabar

    Meni je veći problem diskriminirajuće slovenske pogranične policije prema svemu i svakome ko želi priko Slovenije u Hrvatsku ili iz nje put sjevera.

  2. Katica Pavkić Špiranec

    Što to znači “radikalni obožavatelji”?Ni na jednom Markovom koncertu nije bilo nereda.Dolaze ljudi koji vole njegovu glazbu, koji vole dom i domovinu.Zar to nisu univerzalne vrijednosti?
    Slovenskoj vlasti ne smetaju pročetnički povici na utakmicama, “Cece i razne Dare buba mare”, ili je to možda u duhu dobrosusjedske suradnje, nostalgije za nekadašnjim “bratstvom i jedinstvom”, a Markove pjesme se u to ne uklapaju.Sramota za zemlju koja se ima za tolerantnu, demokratsku i otvorenu.Dvostruki kriteriji ne služe joj na čast.

  3. Ivan

    To nije ispirka, Thompsonovo je da najavi nastup i pjeva,a njihovo ,ako ih je strah da paze na red, ali oni su svi skupa “jugobalkanci” ,koji viruju samo u njihovu veličinu i diktaturu zločinca tita, koji kao zločinac ima trg u glavnom gradu Hrvatske, a poklao je više stotina tisuća Hrvata! Marku nije tribalo ni zabranjivati, ako zločinci imaju svoje trgove i zločinačka udba svoja prava, zašto on nebi smio pjevat i zašto se nama uskraćuje otvoranje arhive, i na ovo bi trebao netko na blic reagirati i arhivu otvoriti, ili neko smatra da smo mi manja podvrsta čovijeka od kojega će drugovi kao i dosada trati svoju stražnjicu!

Odgovori

Skip to content