ADMIRAL DOMAZET: Glavni problem RH je hoće li Slovenci pseudopravno ukrasti naš akvatorij

Admiral Davor Domazet Lošo za Direktno se osvrnuo na trenutnu političku situaciju u državi. Komentirajući treba li HNS koalirati s HDZ-om, admiral je upozorio kako Hrvatska ima puno većih problema od sastavljanja Vlade, a to je zaštita hrvatskih nacionalnih interesa.

Neviđena prašina podignula se oko moguće koalicije HDZ-a i HNS-a, a admiral Davor Domazet Lošo za Direktno je rekao kako HNS nije stranka koja može odlučivati o sudbini Hrvatske.

“HNS je stranka interesa, probitka i manipulacije. Ona ide svom kraju i to je završena priča”, rekao je Domazet Lošo.

Smatra kako je HNS utemeljen na pogrešnim pretpostavkama, a njihov najteži grijeh je, podsjeća, kada je Vesna Pusić izgovorila u Hrvatskom saboru da je Hrvatska agresor na BiH, dok su Hrvati četiri puta spasili i obranili BiH. Za admirala, to je bio kraj stranke.

“Meni je žao da je gospodin Andrej Plenković, predsjednik Vlade i HDZ-a, išao stvarati Vladu s tom strankom. Da je išao stvarati neku koaliciju ‘nacionalnog spasa’ sa SDP-om to bih i razumio, ali s HNS-om? To se odbilo o glavu i HNS-u i HDZ-u”, kaže admiral Lošo.

Smatra kako su novi izbori jedino rješenje u ovoj situaciji.

“Sve što Plenković želi složiti ovako ili onako nema nikakvog smisla, jer će za dva do tri mjeseca opet morati ići na izbore. Novi izbori su potrebni sada, sve ostalo je pogrešno. Amen”, zaključuje Davor Domazet Lošo.

Glavni problem Hrvatske zaštita je nacionalnih interesa

“Glavni problem Hrvatske će nastati vrlo brzo i to objavom presude arbitražnog suda o Savudrijskoj vali. Pitanje je hoće li Slovenci pseudopravnim, lopovskim načinom uzeti hrvatski akvatorij. To je pitanje za predsjednika Vlade, predsjednicu Republike i svih nas”, kaže Lošo.

Smatra kako ova rastrojena Vlada nije ni shvatila da je slovenski predsjednik nedavno ‘objavio rat’ Hrvatskoj te da moramo donijeti čvrste i jasne odluke kada je u pitanju zaštita hrvatskih nacionalnih interesa.

Admiral je za kraj ustvrdio kako je u ovom trenutku HNS apsolutno nebitan, bitno je jedino kako će se Vlada postaviti u odnosu na arbitražnu presudu, donosi Direktno.hr.

 

Odgovori

Skip to content