BELJAK U SVE VEĆIM PROBLEMIMA: Procurila presuda za provalu; evo ‘moćnog’ plijena!

Uoči sjednice Predsjedništva Hrvatske seljačke stranke, na kojoj se očekuje među ostalim i izbacivanje iz stranke eurozastupnice Marijane Petir, nezadovoljni dio članstva ne prestaje s udarima na stranačkog šefa Krešu Beljaka.

Redakciji portala Direktno uputili su kopiju presude iz 2002. kojom je, kako stoji u dokumentu, Krešo Beljak osuđen kao drugookrivljeni zbog krađe i provale u automobile.

Radi se o poznatom slučaju, no tekst presude otkriva i manje poznate detalje o otuđenoj robi tijekom provala u automobile, iz čega je vidljivo da se nije radilo samo o auto-radio kazetofonima.

Nezadovoljno dugogodišnje HSS-ovo članstvo iz Sisačko-moslavačke županije (kojem je na čelu upravo Petir) u svom reagiranju naglašava da “osoba takve prošlosti ne može biti vođa Hrvatske seljačke stranke i provoditi teror nad časnim i poštenim članovima HSS-a”.

Članstvo HSS-a iz Sisačko-moslavačke županije poziva sve ostale članove na prosvjed ispred sjedišta HSS-a u Zvonimirovoj ulici da “pokažu predsjedniku Kreši Beljaku da je ovom narodu dosta lopovluka, ljubitelja audio kazeta i ženskih trenirki”.

U tekstu presude iz ožujka 2002. godine navodi se da su Beljak i Dražen Mešanović, kao prvookrivljeni, uporabom fizičke sile i sličnih ključeva provalili ili pokušali provaliti u četiri automobila. Iz jednog automobila otuđili su 6 audio kazeta i video kazetu, iz drugoga gornji dio ženske trenirke “Fila”, 5 audio kazeta, sunčane naočale, alumijsku slavinu i novac u vrijednosti od 500 kuna. Obojica su kažnjena na osam mjeseci zatvora, odnosno uvjetno na tri godine jer su, kako navodi sudac Siniša Pleše, “provaljivanjem, oduzeli tuđe pokretne stvari drugom s ciljem da ih protupravno prisvoje počinili kazneno djelo protiv imovine teškom krađom”.

Ovdje možete pogledati presudu Beljaku. 

2 comments

  1. Jure

    kakav satrap na dedinju takovi i njegovi učenici,jer upravo ih je on uputio u zanate lopovluka kurvaluka razbojstva i sve druge pokvarenosti riječima:”druže snađi se”. Ovaj su nered donili upravo oni koji su četrdesetih utekli ušumu i ratovali protivu naroda, a sada nas njihov kukolj podučava što je domovina, što je država , rodoljublje itd.Netribamo njihove savjete, oni su svoju “plemenitost” pokazali prema Hrvatsom Narodu od 1918 do danas, sebe obogatili a nama dali kontinjere za preživljavanje i na izborima je pokazala Vicka Krstulovića orijuna, kako triba biti “pošten” a tako račanova i svi drugi ORIJUNAŠI !

  2. Silvio de Lubits

    BANDO BESKARAKTERNA LOPOVSKA LICEMJERNA. g.BELJAK je ućinio pred 15g. sitnu krađu. ISTOVREMENO je nad hrvatskim narodom učinjen FINANCIJSKI GENOCID. Sauha potpisivao TISUĆE PUTA veče iznose U BRLOGU PARTIJE (pitanje dali ih je porosljedio ili zadržao) i to je ZATAŠKANO. Pravi kriminal i korupcija HNS-a se NE PROCESUIRA, a te beskarakterne mrzitelje bi morali gledati u vladi. Da ne bi bilo zabune g. Beljak je moj IDEOLOŠKI PROTIVNIK (ali ne i neprijatelj kao neki drugi) jer dokazao je da ima KARAKTER i drži rijeć.POČNITE KONAČNO PROGONITI PRAVE NEPRIJATELJE HRVATSKE.. -Bogu vjerni – ZA DOM SPREMNI

Odgovori

Skip to content