BULJ NAPAO BUDUĆU MINISTRICU: Bila je savjetnica ‘malog Slobe’!

Hrvatski sabor nastavlja sjednicu raspravom o prijedlogu zakona o provedbi Uredbe EU-a o elektroničkoj identifikaciji i uslugama povjerenja za elektroničke transakcije na unutarnjem tržištu kojoj je cilj uklanjanje postojećih prepreka u prekograničnoj elektroničkoj identifikaciji.

Osim uklanjanja prepreka u prekograničnoj elektroničkoj identifikaciji, cilj Uredbe je također osigurati da pri pristupu prekograničnim on-line uslugama koje nude države članice postoji mogućnost sigurne elektroničke identifikacije i autentifikacije. Uredbom se nastoji povećati povjerenje u elektroničke transakcije na unutarnjem tržištu, kao i povećati djelotvornost javnih i privatnih on-line usluga, elektroničkoga poslovanja i elektroničke trgovine u Uniji.

 Miro Bulj iz Mosta govorio je o projektu Vis Viva koji uključuje termoelektranu na Peruči protiv čije se izgradnje, kako je rekao, bore stanovnici Cetinske krajine.

“Projekt je po svim stučnjacima neodrživ i štetan na tom području. To je privatni projekt u koji je uloženo 5 milijuna eura, a nositelji projekta, tvrtke MCC i Vrdovo reverzibilne hidroelektrane, u vlasništvu su i suvlasništvu Zorana Burića koji je direktor tvrtke MCC ekskluzivne nekretnine. Svojedobno je rekao da ima podršku brojnih državnih tvrtki i agencija te da mu je podršku dao i državni ured za imovinu koji mu je spreman mu je prepustiti i državno zemljište za gradnju. Kazao je i da je riječ o projektu od strateškog inetresa za RH. Zoran Burić je suprug Marije Pejčinović Burić sadašnje državne tajnice i bivše savjetnice srpskog premijera Dačića ili “maloga Slobe” te buduće ministrice vanjskih poslova, kako je najavio naš premijer. U svojoj imovinskoj kartici navela je da ona nema poslovnog udjela u tvrtkama svojeg supruga”, naveo je Bulj, prenosi dnevnik.hr.

Dodao je da se protiv izgradnje bore stanovnici Cetinske krajine već mjesecima.

“Peticija protiv projekta s 10.000 potpisa je poslana i premijeru Plenkoviću da se zaustavi ekocid koji je očito lobiran od strane buduće ministrice vanjskih poslova i njezinog supruga. Šaljem poruku svima koji lobiraju da se gradi termoelektrana uz najveće jezero pitke vode da im narod Sinja i Cetinske krajine to neće dozvoliti, pa makar imali uz sebe ministricu vanjskih poslova. Gospodo nećete!” poručio je Mostovac.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content